DEÜ MAKİNA BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJELERİNİ SERGİLEDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Ağustos 2010

DEÜ Makina Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencileri, bitirme projelerini Şubemiz desteğinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde sergiledi. Sergi 11 Haziran Cuma günü 09.00- 20.30 saatleri arasında sürdü. Sergide 101 öğrencinin 78 projesi yer aldı.

DEÜ Makina Mühendisliği bölümü ile Şubemizin yürüttüğü pilot işbirliği kapsamında bu yıl öğrencilerin bitirme projeleri ilk kez okul dışında bir sergiyle sanayiye sunuldu. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinin zemin katında 11 Haziran'da açılan sergi, üyelerimize, dış danışmanlarımıza EBSO aracılığıyla sanayicilere duyuruldu. Sanayi - üniversite işbirliğinin ve iletişiminin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, ilk yılında beklenen ziyaretçi sayısına ulaşmasa da ziyaretçiler, akademisyenler, öğrenciler ve Odamız tarafından son derece olumlu bir başlangıç olarak nitelendirildi. Serginin önümüzdeki yıllarda daha geniş bir konsepte düzenlenmesi düşünülüyor.

Sergi sonunda ziyaretçilerin oylarıyla İbrahim Orçun Tekeli ve Gökhan Şaman'ın birlikte hazırladıkları "renk ayırma tabanlı tasnif robotu" en iyi proje seçildi. Öğrenciler, renk sensörünü de kendilerinin ürettiği robotu yarım dönemde ve en az maliyetle oluşturmaya çalıştıklarını söylediler.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seçil Erim,  Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Dr. Aytaç Gören ise her ilk çalışmanın zorluklarla karşılaşmasının normal olduğunu belirterek, "bu yıl çok büyük hayaller kurmamıştık fakat bu aşamadan sonra gelecek yıllarda daha organize çalışmalarla daha ciddi projelerle sanayinin ve sanayicimizin karşısına çıkmayı hedefliyoruz." dedi.  
    
Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya ise; üniversite sanayi işbirliğinde ilk hareketin üniversiteden gelmesi gerektiğini, üretime dönük bilimsel çalışmalarla bir çekim alanı yaratılarak sanayinin ilgisi çekilmesi gerektiğini vurguladı. Özsakarya, Odanın, üniversite - sanayi arasında her zaman sağlıklı bir iletişim köprüsü olarak destek vermeye hazır olduğunu söyledi.