DOĞAL GAZ SMM HİZMETLERİ YEREL KURULTAYISONUÇ BİLDİRGESİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Nisan 2009

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Doğalgaz Komisyonu yürütücülüğünde düzenlenen ve 47 üyemizin katıldığı "Doğal Gaz Alanındaki SMM Hizmetlerinin Değerlendirilmesi, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı yerel kurultay 25 Mart 2009 tarihinde Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleştirilmiştir.

Oturum başkanlığını komisyondan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Yaşartekin ve Komisyon Başkanı Ahmet ORHAN'ın yapmış, komisyon üyeleri Uğur Demirtaş ve Ahmet Orhan konu ile ilgili sunumlar yapmıştır. Komisyon üyesi Fatih KÖKSAL baca sorunları ile ilgili hazır bulunmuştur.

Toplantıya üyelerimizden yoğun ve etkin bir katılım olmuş, sunumlardaki değerlendirmeler ile ilgili genel olarak görüş birliği oluşmuştur.

Yerel Kurultay sonrası 31.03.2009 tarihinde komisyon üyeleri ile birlikte Yerel Kurultay değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Bu toplantı sonucunda ;

  • Doğalgaz iç tesisat yetki belgesi ve SMM belgesi alan mühendislerin belli bir süre uygulamalı bir staj yapması gerekliliğine,
  • Doğalgaz SMM belgeli mühendislerin aynı zamanda mekanik tesisat bilgisine de sahip olması gerekliliğine,
  • Doğalgaz SMM belgesinin Mekanik Tesisat SMM belgesi ile birlikte verilmesi gerekliliğine,
  • Doğalgaz SMM belgesi ile birlikte alınması gerekli Mekanik Tesisat SMM belgesinin eğitim imkanları ve süreleri ile ilgili yapılabilecek kolaylıkların araştırılmasına,
  • Doğalgaz tesisat projelerinin , ısıtma tesisat projeleri ile birlikte onay istenmesinin zorunlu kılınması gerekliliği belirlenmiştir.

Yukarıda açıklanan sonuçların Oda Merkezince gerçekleştirilecek SMM Kurultay'ına iletilmesine karar verilmiştir.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

Doğalgaz Komisyonu