EGE KALMEM KALİBRASYON LABORATUVARI AKREDİTE OLDU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Şubat 2010

EGE KALMEM, TÜRKAK tarafından 08-10 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleştirilen denetim sonucunda TS EN ISO/IEC 17025 Standardına göre kalibrasyon Laboratuvarı olarak akredite edilmiştir. Laboratuvarımızın akreditasyon kapsamı; basınç, boyut, tork, terazi ve kütle laboratuvarları olup, Sıcaklık ve elektrik laboratuarlarının da akreditasyon kapsamına alınma çalışmaları devam etmektedir.

Ege Kalibrasyon Laboratuvarı ve Metroloji Eğitim Merkezi (EGE KALMEM), 1997 yılında Bölgemiz sanayi kuruluşlarının talepleri ve gereksinimleri doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda kurulmuştur. 1998 yılından bu yana sanayi kuruluşlarına hizmet vermekte olan EGE KALMEM Elektrik, Basınç, Kütle, Tork, Boyut ve Sıcaklık Laboratuvarlarında ölçüm ve kalibrasyon hizmetlerinin yanısıra çeşitli konularda eğitimler gerçekleştirmektedir.
Merkezimiz Ölçümlerin İzlenebilirliği Hakkında Tebliğ ve TS EN ISO/IEC 17025 Standardına uygun olarak 08  10 Haziran 2009 tarihlerinde TÜRKAK tarafından akreditasyon denetimine tabi tutulmuş, basınç, boyut, tork, terazi ve kütle laboratuarları TÜRKAK tarafından akredite edilmiştir. Sıcaklık ve elektrik laboratuarlarının da akreditasyon kapsamına alınma çalışmaları devam etmektedir.
EGE KALMEM'de Genel Metroloji ve Kalibrasyon ile uygulamalı kalibrasyon konularında aşağıda sıralanan eğitimler düzenlenmekte olup, eğitimler periyodik olarak gerçekleştirilmekle birlikte istek halinde firmalara göre programlanmaktadır.
Genel Metroloji ve Kalibrasyon
Uygulamalı Boyut
(Kumpas Mikrometre,Mihengir) Kalibrasyonu
Uygulamalı Terazi Kalibrasyonu
Uygulamalı Boyut (Mastar Blokları) Kalibrasyonu
Uygulamalı Basınç Kalibrasyonu
Uygulamalı Sıcaklık (Pt ve ısıl çift) Kalibrasyonu
Belirsizlik Hesapları
Laboratuvar projelendirilmesi, ekipman seçimi, kalibrasyon periyotları belirlenmesi, ortam koşullarının belirlenmesi, kalite sisteminin kurulması gibi konularda sanayi kuruluşlarına danışmanlık desteği verilmektedir.
EGE KALMEM çoğunluğu İzmir ve çevresinde olmak üzere 1000'in üzerinde kuruluşa eğitim ve kalibrasyon hizmeti vermektedir.