EMEKÇİLER, 26 MAYIS'TA ÜRETİMDEN GELEN GÜÇLERİNİ KULLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Mayıs 2010

26 Mayıs 2010 Çarşamba günü TMMOB İKK'nın da katıldığı, DİSK, Kamu-Sen ve KESK'in ortaklaşa düzenledikleri "Üretimden Gelen Gücün Kullanıldığı Genel Grev" gerçekleşti. Bu kapsamda düzenlenen kitlesel basın açıklaması işçilerin saat 11.00'de Basmane Meydanında toplanmasıyla başladı. Türk-İş üyeleri ise eylemlerini Bornova'da yaptılar.

DİSK, Kamu-Sen ve KESK'in ortaklaşa düzenledikleri, TMMOB İKK'nın destek verdiği 26 Mayıs kitlesel basın açıklaması Basmane Meydanından Konak Meydanına yürüyüşle başladı. Kortejde, tekel işçilerinin mağduriyeti, taşeron sistemi ve iş kazalarına karşı güvencesizliği vurgulayan pankartlar taşındı.

Konak Meydanı'nda DİSK adına konuşan Genel- İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Cafer Gonca şunları söyledi:

"AKP Hükümeti, başta Tekel işçileri olmak üzere, tüm emekçi kesime ideolojik olarak yaklaşmakta ve ideolojik siyaset yapmaktadır. AKP'ye geri adım attıracak tek şey, işçi kesiminin birleşik bir mücadele sergilemesi olacaktır. Bizler sendika temsilcileri olarak, başta 4C olmak üzere güvencesiz, kuralsız, toplu sözleşmesiz uygulamaların sonlandırılmasını istiyoruz. Kriz fırsatçılığı yapılarak emek haklarının gasp edilmesine son verilmelidir." 

KESK İzmir Şubeler Platformu adına açıklama yapan Ramis Sağlam ise "Özgürlükten, eşitlikten, barış ve demokrasiden geri adım atmayacağız. Emekçilerin yüzde 41'inin güvencesiz ve kayıt dışı çalıştırıldığı taşeron sistemini istemiyoruz. Temel haklarımızı geri almak, emekçiler üzerinde oynanan oyunları bozmak için bugün grevdeyiz" diye konuştu.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar'ın eyleme ilişkin yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; TMMOB Makina Mühendisleri Odası, işçi ve kamu çalışanı konfederasyonların 26 Mayıs 2010 Çarşamba günü ülke genelinde üretimden gelen güçlerini kullanacağı eylemleri desteklemektedir.

Serbestleştirme, kuralsızlaştırma, özelleştirme, taşeronlaştırma politikalarının sonucu gündeme gelen başta 4-C olmak üzere güvencesiz, kuralsız, esnek istihdam biçimleri bütün çalışma yaşamına yayılmaktadır.

İşsizliğin ön kapısı olan bu uygulamalar, ücretlerin düşmesi ve yoksulluk ile birlikte iş kazaları görünümündeki cinayetlere dek ağır toplumsal sonuçlar yaratmaktadır.

Bu nedenle Odamız, emek örgütlerinin, iş güvencesi ve çalışma yaşamının insan eksenli düzenlenmesi, çalışanların örgütlenmesi önündeki bütün engellerin kaldırılması ve kamu çalışanlarına grevli toplu iş sözleşmeli sendika hakkın güvence altına alınması amacıyla 26 Mayıs günü gerçekleştireceği eylemleri desteklemektedir."