ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BAHAR KONFERANSLARI BAŞLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Kasım 2019

Şubemiz tarafından düzenlenen “Tedarik Zinciri Yönetimi” ana temalı Endüstri Mühendisliği Bahar Konferansları başladı.

Şubemiz tarafından bu yıl yedinci kez düzenlenen Endüstri Mühendisliği Bahar Konferansları (EMBK), Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış etkinliği ile başladı. Şubemiz Ritim Topluluğu’nun gösterisi ile başlayan açılışta ilk olarak EMBK Yürütme Kurulu adına Turgay Şirvan bir konuşma yaptı. Şirvan konuşmasında, ilk kez 2001 yılında düzenlenen etkinliğin, farklı konuları ele alarak bilgi paylaşımını amaçlayan yapısını sürdürdüğünü ifade ederek, etkinlik programına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Şirvan’ın ardından söz alan Şubemiz Başkanı Yüksel Yaşartekin, katılımcılara stratejik bilgi alışverişi imkânı sunmasının yanı sıra, katılımcılar için önemli bir paylaşım platformu da olacağını belirterek, “Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak bu etkinliği düzenlemekteki hedefimiz, üretim ve hizmet sektöründeki kuruluşlarda çalışan yönetici, mühendis ve teknik elemanları tedarik zinciri yönetimi konusunda bilgilendirmek, ülkemizdeki ilgili tüm tarafları bir araya getirerek, konunun çağdaş, doğru ve bilimsel platformda etkin şekilde tartışılmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu. Açılış etkinliğinin son konuşmacısı olan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ise tedarik zinciri yönetiminin, rekabetin önemli bir unsuru olduğunu fakat günümüz koşullarında rekabet edebilirliğin her şeyden önce ilgili ülkedeki eğitim, bilim teknoloji, istihdam ve sanayi politikaları ile doğrudan bağlantısı bulunduğunu vurguladı. Yener, “Ülkelerin eğitim harcamaları ile sanayi ürünlerinin rekabeti arasındaki korelasyon katsayısı oldukça yükselmiştir. Eğitime yapılan harcama arttıkça küresel rekabete karşı sanayinin ve biz mühendislerin korunabilme, rekabet edebilme olasılığı da artacaktır. Ülkemiz bu konuda ne yazık ki oldukça yetersizdir” diye konuştu. Etkinlik, konuşmaların ardından EMBK ile paralel olarak düzenlenen serginin açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi.

“Tedarik Zinciri Yönetimi” ana temalı Endüstri Mühendisliği Bahar Konferansları, 30 Kasım Cumartesi gününe kadar Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde devam edecek.