HASTANE HİJYENİK ALANLARININ KLİMA VE HAVALANDIRMA PROJE HAZIRLAMA ESASLARI, TESLİM ALMA VE PERİYODİK BAKIM KİTABI YAYINLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Mayıs 2009

İzmir Şubemizin Hijyenik Klima ve Havalandırma Komisyonu ile TTMD İzmir İl Temsilciliği Hijyenik Klima ve Havalandırma Alt Komisyonunun ortak çalışmalarıyla, Odamız yayınları arasına yeni bir kitap daha kazandırıldı. Titiz bir hazırlık sürecinin ardından Şubemizce basımı yapılan Hastane Hijyenik Alanlarının Klima ve Havalandırma Proje Hazırlama Esasları, Teslim Alma ve Periyodik Bakım Kitabı TESKON'da satışa sunuldu.

Bilindiği üzere hastanelerin hijyenik ortamlarının klima ve havalandırma tesisatları insan sağlığını birinci derecede etkileyen tesisatları oluşturmaktadır. Bu konuda ülkemizde, bu kitabın basıldığı ana kadar herhangi bir standart henüz yayımlanmamış olup, bu durum mekanik tesisat literatüründe ve sağlık mevzuatımızda önemli bir eksikliği oluşturmaktadır.

 

Ülkemizin tesisat mühendisleri bu konuda proje ve uygulama esasları için yabancı kaynaklara başvurmakta, farklı ülkelerin standartları farklı esasları içermesi nedeniyle bu konuda ülkemizde standart bir uygulama gerçekleştirilip denetimi sağlanamamaktadır. Kitap, hastanelerin hijyenik ortamlarının proje hazırlama, uygulama esasları ile bu tesisatların teslim alma ve periyodik bakımlarına ilişkin şartlarını içermekte, çeşitli uluslar arası standartların incelenerek ülkemizde uygulanabilecek bu konudaki en güncel esasların oluşturulması amacını hedeflemektedir. Bu yayının hazırlanmasında emeği geçen ve bu konuda örnek bir çalışmayı gerçekleştirilen İzmir Şubemizin Hijyenik Klima ve Havalandırma Komisyonu ile TTMD İzmir İl Temsilciliği Hijyenik Klima ve Havalandırma Alt Komisyonuna teşekkür ediyoruz.