İKM ÜCRETSİZ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Haziran 2010

İnsan Kaynakları Merkezimizin çalışmayan üyelerimiz için düzenldiği ücretsiz eğitimler devam ediyor. Eğitim programını ve TRIZ Genel Eğitimine katılan üyemiz Tunç Atlıhan'ın yazısını sunuyoruz.

TRIZ GENEL EGITIMI     

Mak. Müh. Tunç Atlıhan (2004 DEÜ)

TRIZ Genel Egitimi 3-4 Haziran 2010 tarihlerinde,`` St CC Coaching and Consulting`` firmasından Makina Mühendisi Osman Tığ eğitmenliğinde TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nda gerçekleştirildi. İlginin oldukça yüksek olduğu bu eğitimde, bütün katılımcı arkadaşlar adına bu eğitimden meslek hayatımız boyunca bize yardımcı olacak bilgiler kazandığımızı söylebilirim.

Çoğu Rus bilim adamı gibi önemi sonradan farkedilen Genrich Saulovich Altshuller tarafından geliştirilen bir problem çözme metodolojisi olan TRIZ, ismini Rusça Teoriya Resheniya Izobretatelskikh Zadatch (Yaratıcı Problem Çözme Teorisi) kelimelerinin baş harflerinden alır. 1946 yılında Altshuller ve meslektaşları tarafından 1.5 milyonun üzerinde patentin analiz edilmesiyle ortaya atılan bu teknik, günümüzde sadece mühendislik değil, birçok farklı alanda da yaratıcı çözümler bulmak amacıyla kullanılmaktadır.

Günlük yaşamımızda sürekli problemlerle karşılaşırız. Bunları çözerken kendi deneyimimizden başlayarak giderek genişleyen bir çevreden toplanan bilgi bankasından faydalanırız. Endüstride karşılaşılan problemlerin çözülmesinde de aynı bu şekilde kişiselden başlayarak, sorunun büyüklüğüne veya çözümün yaratıcılığına bağlı olarak; şirketin, sektörün ve gerekirse bütün toplumun bilgi birikimini kullanırız. TRIZ teorisi de bu noktada devreye girerek eğer problemin  bilinen hiçbir çözümü olmayan veya probleme getirilen çözümleri birbiriyle çelisen durumlarda, çözümler üretebilmemize yardım ediyor.

2 günlük eğitim süresince, fantazi olarak değerlendirdiğimiz mühendislik fikirlerinin tamamını TRIZ'in bize sunduğu 39 ana parametrenin birbiriyle etkileşimiyle açıklayabileceğimizi ve bu etkileşimlerden çıkardığımız 40 temel prensibi kullanarak, bu fikirlerin aslında ne kadar ulaşılabilir olduğunun farkına vardık.

Eminim ki eğitime katılan bütün meslektaşlarımız, TRIZ'in  40 temel prensibini, kariyer hayatları boyunca karşılarına çıkan kompleks problemleri farklı açılardan görüp, kısa zamanda verimli çözümler üretmek için bir araç olarak kullanacaklardır. Aynı Rus uzay mühendislerinin, NASA gibi milyonlarca dolar harcayıp mürekkepli kalemi uzayda çalışır kılmak yerine, kurşun kalemi kullanmayı tercih etmeleri gibi.

Bize bu imkanı sunan MMO İzmir Subesi'ne ve St CC Coaching&Consulting'e çok teşekkürler. Umarım bu eğitimin tekrarı yapılabilir ve daha fazla arkadasımız TRIZ'le tanışma fırsatını yakalar.

İNSAN KAYNAKLARI MERKEZİ ÜCRESİZ EĞİTİMLERİ

PROJE YÖNETİMİ
End. Müh. Batuhan Özay – TFORS
Proje yönetimi kavramı ve süreçleri, proje yönetimi bilgi alanları (entegrasyon yönetimi; kapsam, zaman, maliyet, kalite, insan kaynakları, iletişim, risk ve tedarik yönetimi) konuları ele alınacaktır.

Tarih: 18-19 Haziran 2010
Saat: 09.30 – 16.30

TALAŞLI  İMALAT TEKNİĞİ KURSU

Tarih:  21 Haziran – 9 Temmuz 2010 (Pzt-Çarş-Cuma)
Saat:   09.00 – 14.00

Eğitimde, ölçme ve kontrol, malzeme teknolojisi, talaşlı-talaşsız üretim metotları, tornalama, frezeleme ve kesici takım teknolojileri konularını kapsamaktadır. Eğitimin teorik bölümleri Elginkan Eğitim Merkezinde uygulama bölümleri ise Manisa Endüstri Meslek Lisesinde gerçekleştirilecektir.
 

DIŞ TİCARET (İTHALAT-İHRACAT) KURSU

Tarih: 21 Haziran – 9 Temmuz 2010 (Pzt-Çarş-Cuma)
Saat:  09.00 – 14.00

Dış ticaret mevzuatı, teslim şekilleri, ödeme şekilleri, fiyatlandırma, dış ticarette kullanılan belgeler ve düzenlenmesi, gümrük mevzuatı, kambiyo mevzuatını kapsayacaktır. Eğitim Elginkan Eğitim Merkezi'nde düzenlenecektir.

    * İKM Eğitimlerine İnsan Kaynakları Merkezimize kayıtlı iş arayan üyelerimiz katılabilirler.
    * Manisa Ümmehan Elgikan Eğitim Merkezine eğitim günlerinde araç kaldırılacaktır.
    * Kontenjanlar sınırlı olup, başvuruda öncelik esastır.

Bilgi ve Başvuru:   Deniz Dinç Yılmaz (0 232 444 8 666 /147)