IMF VE DÜNYA BANKASI POLİTİKALARINI İZMİR'DE DE PROTESTO ETTİK: IMF DEFOL!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Ekim 2009

IMF ve Dünya Bankası'nın İstanbul'da yapacağı yıllık toplantı nedeniyle İzmir'de TMMOB, KESK, DİSK ve TTB'nin katılımıyla "alternatif etkinlikler" programı çerçevesinde 6 Ekim 2009 tarihinde miting ve basın açıklaması yapıldı. Saat 18.30 sıralarında Konak Merkez Bankası önünde gerçekleşen mitinge yaklaşık 150 kişi katıldı. KESK sözcüsü Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Ali Kılıç basın açıklamasını okudu.

IMF DEFOL!

IMF ve Dünya Bankası  yıllık toplantı yapmak için ülkemizdeler. Küresel sermayenin krizi nasıl en ucuz yoldan atlatacağını tartışmak, yeni taktikler, stratejiler oluşturmak için İstanbul'da buluştular.

İstanbul Valiliği ve Belediyesi aylardır bu toplantı için hummalı bir faaliyet içinde; toplantının yapılacağı bölgeler asfaltlandı, temizlendi, yeniden donatılıldı. Amaç daha 3 hafta önce yurttaşlarını sele teslim eden, varoşlarında milyonlarca yoksul emekçinin sefalete mahkûm edildiği İstanbul'u küresel bir kent olarak pazarlamak; IMF'ye şirin görünmek.

Ama onların şirin görünmek istediği küresel sermaye kurumlarının kim olduklarını biz emekçiler çok iyi biliyoruz. IMF'yi de Dünya Bankası'nı da Türkiye'nin emeğinin hakkıyla geçinme mücadelesi veren, bu ülkenin değerlerini yaratan, hayatı her gün yeniden kuran, okutan, yazdıran, sağaltan, inşa eden, üreten emekçileri çok iyi biliyoruz.

Stand by'larını, kemer sıkma programlarını, faiz dışı fazla hedeflerini, harcama disiplini programlarını çok iyi biliyoruz. Çünkü yıllardır bu kurumların oluşturduğu programları harfiyen uygulayan hükümetler tarafından yönetiliyoruz. Her politikaları aleyhimizedir, yaptıkları her şey, attıkları her adım emekçilere, yoksullara, halklara karşıdır.

Onların krize karşı aradıkları çözüm, krizin patlattığı işsizliğe yönelik bir çözüm değildir. Onların krize yönelik aradıkları çözüm insanlığın yaşadığı sefalete ve açlığa yönelik bir çözüm değildir. Onların aradığı çözüm gezegenimizi bir çöle çeviren sermayeyi durdurmaya yönelik bir çözüm değildir. Onların aradığı çözüm, artık her tarafından dökülen, ve insanlığa savaş, gözyaşı ve sefaletten başka bir şey getirmeyen bu küresel sömürü düzenini sürdürmeye yönelik bir çözümdür.

Evimize bir ekmek az götürüyorsak bunun nedeni onların politikalarıdır. İşimizi, aşımızı bir günde kaybedip kapının önüne konuluyorsak bunun nedeni onların politikalarıdır. Tarlamızı sürülmez, bağımızı girilmez hale getiren onların politikalarıdır. En temel insan ihtiyaçlarını bile piyasa düzene bırakılmışsa, eğitim, sağlık gibi toplumsal alanlar paranın egemenliğine teslim edilmişse bunun nedeni onların politikalarıdır.

İstanbul'da yapacakları toplantıda krizden çıkışın formülünü araştıracaklar. Ama biz formülün ne olacağını şimdiden biliyoruz. Aylar önce G8 ve G20 toplantılarında, Dünya Ekonomik Forumu'nda anahatları ortaya çıkan ve krizin bedelini emekçilere ödetmeyi planlayan bir formülü yeniden yeniden ısıtıp işbirlikçi hükümetlerin önüne koyacaklar. Sanki yaşanan krize bizzat kendi politikaları yol açmamış gibi bu politikalarda inad edecekler.

Biz bu ülkenin emek ve meslek örgütleri olarak burada kapitalist sistemin merkezi kurumları IMF ve Dünya Bankası'na defol diye haykırıyor ve bu sömürü düzenine karşı sonuna kadar direneceğimizi dile getiriyoruz.

Krizin bedelini ödememek için işyerlerinde, mahallelerde, sokaklarda bu direnişi yükselteceğiz. Grevlerle, boykotlarla, kitle gösterileriyle, eylemlerle halkın taleplerini IMF reçetelerine karşı haykıracağız. Bizi mahkum ettiğiniz işsizliğe, yoksulluğa, ekolojik felakete ve savaşlara karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Küresel kapitalizmin politikalarının insanlık dışı yüzünü her zeminde teşhir edip, tutum alacağız.

IMF ve Dünya Bankası yetkilileri, Bretton Woods'tan bu yana 60 küsur yıldır insanlığın sırtına kene gibi yapışan; halklara  dünyayı dar eden; dünyanın zenginliğini kapitalist merkezlere akıtarak milyarlarca insanı açlığa, hastalığa mahkûm eden aşağılık kurumları yönetiyorsunuz.

Ancak bilmelisiniz ki, dünyanın hayatını çalarak değil, çalışarak kazanan tüm insanları gibi biz Türkiye'nin emekçileri de sizin varlığınızı istemiyoruz. Tarihin küresel kapitalizmin asalakları olarak kayda düşeceği kurumlarınızın yapacağı bu iğrenç toplantıya karşıyız. Bürokratlarınızı, halklara düşman istatistik raporlarınızı, insanlığı sanal rakamlara indirgeyen sunumlarınızı toplayın ve defolun!

KESK-DİSK-TMMOB-TTB

Kesk İzmir Şubeler Platformu

Dönem Sözcüsü a.

Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı

Ali KILIÇ