İYTE 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI TÖRENLE AÇTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Ekim 2009

İzmir Yüksek Teknoloji Enstütüsü 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılını 29 Eylül 2009 tarihinde düzenlediği ve Şube Başkanımız Mehmet Özsakarya'nın da katıldığı bir törenle açtı.

İzmir Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına ve Urla Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı ve ardından kütüphanede düzenlenen törene geçildi.

Törende İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Zafer İlken 2009-2010 eğitim- öğretim yılı açılış konuşmasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı aralarında yeni katılan öğrencilere hoşgeldiniz diyerek, onlara ve öğretim elemanlarımıza başarılı bir ders yılı diledi.

İlken daha sonra şunları söyledi; "İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün yeni öğrencileri, sevgili gençlerimiz. Doğru tercihler yaparak aramıza katılmış bulunuyorsunuz. Bunu bir süre sonra daha iyi anlayacaksınız.  

Enstitümüz kuruluş amacı ve yapısı ile bölgemizin tek Teknik Üniversitesi olma özelliğine sahiptir. Mevcut dönem itibariyle lisans ve lisansüstü programlarımızda toplam 2400 öğrenci bulunmaktadır. Kampüs içerisindeki yurtlarımızda 680 öğrencimiz barınmaktadır. Üniversitemizde 139'u öğretim üyesi olmak üzere 458 akademik personelimiz bulunmaktadır, idari kadrolarda görev yapan çalışanlarımızın sayısı ise 335'dir. Kampüs içerisinde yer alan Teknoloji Geliştirme Bölgesinde faaliyet gösteren 61 firmada 270 çalışan bulunmaktadır. Sonuç olarak, hergün yaklaşık 3500 kişi ile yaşayan bir yerleşkeyiz.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kendisini, araştırma ağırlıklı, ezbere dayalı anlayıştan uzak duran, proje tabanlı eğitimi ve disiplinlerarası çalışmaları özendiren bir Üniversite olarak tanımlamaktadır. Yaratıcılığın teşvik edildiği, çağdaş eğitim modellerinin örnek alındığı, endüstri ile işbirlikleri çerçevesinde fırsatların sunulduğu Üniversitemizde bulunmanızın birlikte gelişmemize güç vereceği inancıyla tekrar hoşgeldiniz diyor, başarılı bir eğitim yılı dileğiyle sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.