İYTE GİRİŞİM GRUBUYLA SÖYLEŞİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Nisan 2009

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya ve Mekatronik Komisyonu Başkanı Lütfü Mumkaya, İYTE Grişim Grubunun davetlisi olarak 1 Nisan'da İYTE kampüsünde öğrencilerle buluştular. Söyleşiye 50'ye yakın İYTE öğrencisi katıldı.

Şube YK Başkanı Mehmet Özsakarya ve Mekatronik Komisyonu Başkanı Lütfü Mumkaya, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Kurulan girişim grubunun daveti üzerine İYTE'li gençlerle bir söyleşi gerçekleştirdiler. 1 Nisan 2009 tarihinde İYTE kampüsünde gerçekleşen buluşmaya 50'ye yakın İYTE öğrencisi katıldı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Özerdem ve İYTE Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Tanoğlu'nun da bulunduğu söyleşide son ekonomik kriz, TMMOB'nin çalışmaları ve örgütlülüğü, sanayi- üniversite ve meslek odası ilişkileri üzerinde duruldu.

 

Mehmet Özsakarya Odamızın çalışma anlayışlı ve ilkelerini anlattı. Bu ilkelerin meslektaş ve toplum sorunlarından ayrılamayacağını, örgütlü olunmazsa sorunlarının çözümünde hiçbir başarı elde edilemeyeceğini söyledi. Özsakarya, "TMMOB bu kadar siyasi olmalı mı" sorusunu da  "Evet olmalı" şeklinde yanıtlayarak şunları dile getirdi;

 

"TMMOB'nin ve Odaların kuruluş Yasasında ülke sorunlarına çözüm üretme sorumluluğu olduğu yazmaktadır. Bu kapsamda 'ülke sanayisi, doğal kaynakları, enerji politikası üzerine raporlar hazırlar, görüş bildirir' denmektedir. Ayrıca TMMOB ve Odalarımız, meslektaş sorunlarına sahip çıkmak, ekonomik, siyasi ve özlük hak talebiyle açıklamalar yapmak ve gerekirse diğer emek örgütleriyle birlikte alanlara çıkmak konusunda meşru hakkı olan bir kuruluştur. TMMOB, yasasında yer alan bu görevlerini yerine getirirken "siyasi" davranmakla suçlanamaz."

 

Özsakarya Şubemizin öğrenci üyelere yönelik çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Stajın mesleki gelişimin tamamlanması açısından önemli olduğunu vurgulayan  Özsakarya, bu dönem mezun olacak öğrencileri Odamıza üye olmaya ve Şubemizin açtığı yaz okullarına katılmaya çağırdı. İzmir'in bir enerji üssü olabileceğini vurgulayan Mehmet Özsakarya, İYTE'de bu alanda ciddi kadro ve deneyim birikimi olduğunu, bunun değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Özsakarya öğrencileri, Şubemizin düzenlediği kongre ve sempozyumların oturumlarını izlemeye davet etti.  

 

Lütfü Mumkaya ise konuşmasında, Şubemizde kurulan mekatronik komisyonunu ve yaptığı çalışmaları anlattı. Çalışma yaşamından örneklerle sürdürdüğü konuşmasının sonunda gençleri öğrenci komisyonuna ve mekatronik komisyonu çalışmalarına katılmaya davet etti. Söyleşi bitiminde, kafeteryada çay eşliğinde süren sohbette öğrencilerin soruları yanıtlandı. Bitme aşamasına gelen İYTE Makina Mühendisliği Bölümü idari binaları ve derslikleri gezildi. Yeni binada toplantı salonu, laboratuarlar ve özellikle ısıtma, soğutma havalandırma konusunda gelişmiş bir laboratuar bulunduğu bilgisi alındı.