İYTE MEZUNİYET TÖRENİNDE YENİ MESLEKTAŞLARIMIZ ARAMIZA KATILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Haziran 2009

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü mezuniyet töreni 26 Haziran 2009 tarihinde İYTE Kampüsü içinde yer alan Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Törende Şube Başkanımız Mehmet Özsakarya Makina Mühendisliği bölümünde dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.

Bu yıl Umut Ceyhan Makina Mühendisliği Bölümünün birinciliğinin yanı sıra Enstitü ve Mühendislik Fakültesi birincisi olurken, Makina Mühendisliği Bölüm ikincisi Umut Çakır, Bölüm üçüncüsü İsmet Kutlay Odacı oldular.

Törende konuşma yapan İYTE Rektörü Prof. Dr. Zafer İlken toplam 2400 civarında öğrencinin olduğunu belirterek bunların %38,7‘sinin lisansüstü olduğunu ve bu rakamla da ülkemizdeki en yüksek üçüncü üniversite olduklarını ifade etti. İlken "Öğretim üyesi sayımız 150 civarında. Yani her bir öğretim üyesi başına yaklaşık 16 öğrenci düşüyor. Türkiye üniversitelerinin ortalaması ise yaklaşık 27. Kütüphanemiz Avrupa‘da son 5 yıl içinde yapılan en iyi 29 kütüphane arasında yer aldı. Türkiye üniversiteleri içinde en fazla "AB 7. çerçeve projesi" alan üniversiteler arasındayız. Diğer üniversitelerle kıyaslanmayacak kadar yüksek oranda ulusal ve uluslar arası alanda ödül alan öğretim üyemiz var. Uluslar arası indekslerde taranan yayın sayısı bakımından en üst sıralarda yer alıyoruz. Bu yıl 165‘i lisans, 44‘ü yüksek lisans, ve 7‘si doktora olmak üzere toplam 216 mezun verdik. Sevgili velilerimize, mesleki gelişiminize katkı yapan değerli öğretim elemanlarımıza ve bizlere ileride yaşatacağınız gurur için öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.