İZMİR RÜZGÂR SEMPOZYUMU ÖNCESİNDE BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Eylül 2019

Şubemiz ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenecek olan İzmir Rüzgâr Sempozyumu ve Sergisi öncesinde bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

İlki 2001 yılında düzenlenen İzmir Rüzgâr Sempozyumu ve Sergisi, 3-5 Ekim 2019 tarihleri arasında Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde beşinci kez gerçekleştirilecek. Rüzgâr enerjisi alanına ilişkin son bilimsel ve teknolojik gelişmelerin değerlendirileceği sempozyum öncesinde EMO İzmir Şubesi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu ve Şubemiz Yönetim Kurulu Sekreteri Selda Ünver katıldı. Toplantıda konuşan Şebnem Seçkin Uğurlu, sempozyum ile, rüzgâr enerjisi alanında çalışan akademisyenleri, mühendisleri bir araya getirerek tartışma platformu kurmayı hedeflediklerini ifade ederek, beşinci kez düzenlenecek sempozyumda ağırlıklı olarak “Yerli Üretim ve İzmir” konusunun ele alınacağını belirtti. Uğurlu, “İlk günden bu yana, ithal kaynaklar yerine yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımı önündeki sorunların çözümüne odaklanan etkinliğimiz, bölgemizdeki enerji potansiyelinin en sağlıklı biçimde değerlendirilmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bu amaçla sempozyumun üç günlük programında açılış oturumunun yanı sıra sekiz ana konuda on oturum düzenlenecektir” dedi. Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin rüzgâr alanına ilişkin potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çeken Uğurlu, “Rüzgâr enerjisi sektörü, İzmir ağırlıklı olarak son yıllarda büyük gelişmeler gösterdi. 2019 yılı Haziran sonu itibariyle, 1.462 MW’ı İzmir’de olmak üzere toplam kurulu gücümüz 7.615 MW’a ulaştı. 2019 yılı ilk yarısında, ülkemizde üretilen tüm elektrik enerjisinin %7,4’ü rüzgârdan karşılandı” şeklinde konuştu. Rüzgâr potansiyeli kullanım oranının, doğaya, çevreye, kültürel ve tarihi dokuya zarar vermeden büyütülmesinin olanaklı olduğunu dile getiren Şebnem Seçkin Uğurlu, “Elektrik Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri Odası olarak, kaynakların yerli olmasının yanında bu kaynaklar için kullanılacak ekipmanlardaki yerli üretimin de önemli olduğunu ifade ediyoruz. Yerli ekipman ve teknoloji geliştirilmesi konusunda ülkemizin henüz emekleme aşamasında bulunduğundan hareketle, rüzgâr ve güneş enerjisine ilişkin Ar-Ge çalışmalarının, enerji alım fiyatlarına dayalı mali mekanizmaları aşacak bir şekilde teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz” dedi. Uğurlu, tüm ilgilileri üç gün sürecek olan sempozyum ve sergiye katılmaya davet etti.