İZMİR'DE OKUL SERVİS ARAÇLARI YAŞI 10 İLE SINIRLANSIN

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Ekim 2009

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesinden okul servislerinde kullanılan araçlarının 10 yaş ile sınırlandırılmasını istedi.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi;

 

"Bilindiği üzere Ulaştırma Bakanlığı 17.09.2009 tarihinde Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde değişiklik yaparak, bu araçlardaki yaş sınırını 20'ye çıkarmıştır. Yine bu değişikliklerle; taşıtların yaşı, emniyet kemeri bulundurma zorunluluğu, rehber personel bulundurma zorunluluğu, yetkili mercilerce belirlenen okul servis ücretlerine uyma zorunluluğu, zorunlu hallerde servis ücretinin iadesi, Yönetmeliğe aykırı davranışlarda şikayet müessesesi gibi hükümlerin taşımalı eğitim açısından yürürlük tarihi 1 Ocak 2010'dan, 1 Temmuz 2010 tarihine ertelenmiştir.

 

Odamız yapılan değişikliklerin servis taşımacılığında can ve mal güvenliği açısından ciddi sorunlara yol açacağını daha önce bir basın açıklaması ile kamuoyuna ve yetkililere duyurmuş ve yönetmeliğin derhal değiştirilmesi yönünde görüşlerini dile getirmiştir.

Yeni düzenleme vatandaşlarımızdan da büyük tepki görmektedir. Bu tepkiler yazılı ve sözlü olarak Şubemize kadar ulaşmaktadır.

 

Şubemiz, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Yasası'na göre Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde çalıştırılacak toplu taşıma araçlarının ruhsatlandırılması, güzergahlarının belirlenmesi ve araçların teknik standartlarının tespit edilmesi yetki ve sorumluluğu Büyükşehir Belediyelerine verilmiştir.

 

İlimizde gerçekleştirilen okul servis araçlarındaki toplu taşımacılığın daha güvenli ve konforlu gerçekleştirilebilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyemizin okul servis araçlarındaki üst yaş sınırını 10 olarak belirlemesini, rehber personel ve sürücülerin teknik eğitimden geçirilmelerinin ve psikoteknik yeterliliğe haiz olmalarının sağlanmasını talep etmekteyiz. Talebimizi Büyükşehir Belediyesine de yazılı olarak iletmiş bulunuyoruz.

 

Büyükşehir Belediyesinin, çocuklarımızın can güvenliğinin ve kentimizin trafik güvenliğinin sağlamasında duyarlılık göstereceğine inanıyoruz."