KAMULAŞTIRMA BİLİRKİŞİLİKLERİ HAKKINDA DUYURU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Ekim 2012

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 12. Maddesi ile 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunun 15. Maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki gibi değiştirilmiştir.

Madde 15-(Değişik :24/4/2001-4650/8md.) (Değişik birinci cümle : 16/5/2012-6306/12md.) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı meslek odalarının her biri tarafından, üyelerinin oturdukları yer göz önünde bulundurularak; illerden nüfusu beşyüzbinin altında olanlar için yirmibeş ila elli, nüfusu beşyüzbin ile birmilyon arasında olanlar için elli ila yüz, nüfusu birmilyon ile üçmilyon arasında olanlar için yüz ila yüzeli, nüfusu üçmilyonun üzerinde olanlar için yüzelli ila üçyüzelli bilirkişi ve ayrıca il merkezleri için il idare kurulları ve ilçeler ilçe idare kurulları tarafından, bu bölgelerde oturan ve mühendis veya mimar olan taşınmaz mal sahipleri veya kiracılar arasından nüfusa göre belirlenen bilirkişi sayılarının en az üçte biri kadar bilirkişi, her yıl ocak ayının ilk haftasında seçilerek isim ve adreslerini belirtilen listeler valiliklere verilir."

ÖNEMLİ NOT: Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun uygulanması nedeniyle kamulaştırma bilirkişisi olarak görevlendirilecek mimar ve mühendislerin sayısında önemli bir artış olmuştur. Kamulaştırma davalarında görev almak isteyen ve belgesi olan üyelerimiz ilgili mahkemelere bildirilmek üzere, belgesi olmayan üyelerimizin düzenlenecek olan eğitimlere katılmak üzere Şubemize başvurmalarını önemle bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Şube Yönetim Kurulu