KATLİAMIN 19. YILINDA KİTLESEL ANMA

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Temmuz 2012

Sivas katliamının 19. yılında İzmir`de kitlesel bir yürüyüş düzenlenirken, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu da yürüyüşe katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayıp Konak Eski Sümerbank önünde sona eren yürüyüşe, yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Yürüyüş öncesinde Alsancak Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Alevi Bektaşi dernekleri, KESK, TMMOB ve çeşitli partiler ile demokratik kitle örgütlerinin üyeleri, polisle yapılan görüşmelerin ardından 2. Kordon'dan bir yürüyüş gerçekleştirdi. "Katil devlet hesap verecek", "Sivas'ı yakanlar, AKP'li bakanlar", "Faşizme karşı omuz omuza" gibi sloganların atıldığı yürüyüş, Konak Eski Sümerbank önüne kadar devam etti.

Konak Eski Sümerbank önünde Sivas'ta ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonları adına basın açıklamasını Hüseyin Görer yaptı.

Görer, Sivas katliamına bir avuç sivil faşist ve gerici yobazın tepki ve öfkelerinin sonucu olarak bakmanın büyük bir yanılgı olduğunu belirterek, "Bu katliamı Sunni toplum yapısına mal etmeye kalkışmak, halkların farklılıklarıyla birlikte yaşamına karşı olan sömürücü ezen ve halkların düşmanı olan siyasi erk ve yapıların planlarına hizmet etmektir" şeklinde konuştu.

Sivas katliamının, "önceden planlanmış, programlanmış ve bir amaca ulaşmak için gerçekleştirilen bir katliam olduğunu" ifade eden Görer, Dışişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı başta olmak üzere dönemin yöneticilerinin katliamın esas sorumluları olduklarını ve yargılanmaları gerektiğini belirtti.

Görer, siyasi iktidarın bugün de Alevi halkını hedef haline getirdiğini söylerken, toplumun bu tür oyunlara gelmediğini sözlerine ekledi. Sivas davasında verilen "zaman aşımı" kararına dikkat çeken Görer,  "Asırlar boyunca, bu katliamı yapan ve yaptıranlar lanetlenecektir ve biz 'bu dava bitti' demeden dava bitmeyecektir" ifadelerini kullandı.