KENTİN OYUNCULARI "ALİ VELİ OYUNU"NU SAHNELEDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Haziran 2009

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Tiyatro Topluluğu KENTİN OYUNCULARI, yeni oyunları "Ali Veli Oyununu" Tepekule'de 15 Haziran'da sahneledi. Oyunu 400'ü aşkın seyirci izledi.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi bünyesinde 11 yıldır çalışmalarını sürdüren Kentin Oyuncuları Tiyatro Topluluğu "Ali Veli Oyunu- Üvendüz Halkının Seçimi" adlı yeni oyunlarını ilk kez 15 Haziran Pazartesi akşamı saat 20.30'da Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde sergiledi. Ücretsiz ve tüm İzmirlilere açık olarak gerçekleşen gösteri izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Av. Hakan Bintepe yazdığı "Ali Veli Oyunu- Üvendüz Halkının Seçimi"ni Günay Toprak yönetti, müziklerini ise Av. Mert Saraçoğlu yaptı.

MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri  Melih Yalçın KENTİN OYUNCULARI'nın İzmir'de bir gelenek yarattığını ve 11 yıldır çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Yalçın, bu sürenin 6 yılını sokakta tiyatro yaparak geçiren grubun tiyatroyu geniş kitlelerle tanıştırma hedefinde olduğunu vurguladı. Makina Mühendisleri odası olarak kültürel çalışmalarını geliştirerek sürdürdüklerini ifade eden Melih Yalçın, Odanın kültürel ve sanatsal çalışmalarında yaklaşık 500 üye ve yakınının aktif görev aldığını kaydetti.

"Ali Veli Oyununda" siyaset - ticaret ilişkileri taşlamalı bir dille anlatılıyor. Özellikle ülkemizde iyice karmaşıklaşan ve dini duyguları da kullanmaya başlayan bu ilişkiler geleneksel tiyatromuzun taşlama üslubuyla ele alınıyor. Orta oyunu, meddah ve köy seyirlik oyunlarımızın dil ve biçemlerinden yararlanılarak çok güncel bir konuyu sahneye taşınıyor. Olay şirin bir kıyı kasabamızda geçiyor. Belediye başkanlığı seçimleri çevresinde gelişen olaylar, ülkemizde yerel siyasetin işleyişindeki sorunları ve bu sorunların kaynaklarını tipik örneklerle ele alıyor. Oyun hem sahnede hem de sokakta oynanabilecek şekilde çalışıldı. "Ali Veli Oyununu" İzmirliler yazın sokaklarda ve meydanlarda da izleyebilecek.