KLASİK TÜRK MÜZİĞİ VE HALK MÜZİĞİ AYNI SAHNEDE BULUŞTU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Ağustos 2010

Şubemizin Klasik Türk Müziği ve Halk Müziği Koroları aynı sahnede ilk kez ortak konser verdi. "Ezgilerde Vuslat" adıyla gerçekleşen konsere Halk Müziği sanatçısı Tuncay Kemertaş da konuk oldu. Konser büyük beğeni toplarken Kemertaş'ın söylediği Mardin Divanı ayakta alkışlandı. Konsere 700'ü aşkın dinleyici katıldı.

MMO Koroları bir ilke imza attılar. Makina Mühendisleri Odasının Şef Ö. Faruk Gültaşlı yönetimindeki Klasik Türk Müziği Korosu ile Vildan Turan yönetimindeki  Halk Müziği Korosu "Ezgilerde Vuslat" konserini birlikte verdiler.

Aynı anda sahneye çıkan iki koroyu iki şef yönetti. Klasik müzik formunda bestelenmiş türküleri seslendiren korolar aynı türküyü birlikte ve ayrı ayrı okudular. Konsere ünlü halk müziği sanatçısı Mükerrem Kemertaş'ın oğlu halk müziği sanatçısı Tuncay Kemertaş da konuk olarak katıldı. Şef. Ö. Faruk Gültaşlı'nın derlediği ağır Mardin Divanını büyük başarıyla seslendiren Tuncay Kemertaş seyiciden büyük alkış aldı. İzleyicileri kıramayan Kemertaş klasik Türk müziği ve halk müziğinden beş eser seslendirdi. Konseri 700'ü aşkın seyirci izledi.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya şunları söyledi;

"Müzik kültürümüzde Halk Müziğimiz ile Klasik Türk Müziğimiz kendi içlerinde bile çok zengin dallara ayrılırlar. Ancak bu iki deryanın birbiriyle kesiştiği kaynaştığı öyle örnekler var ki bunları da es geçmek istemedik. "Ezgilerde Vuslat" Konserimizin repertuarını bu örneklerden oluşturduk. Korolarımız iki önemli müzik kolunun birbiriyle kavuştuğu eserleri başarıyla seslendirdiler. Her iki şefimize, sanatçılarımıza, bağlama sanatçısı Çağdaş Akıncıya ve konserimize destek veren Tuncay Kemertaş'a çok teşekkür ediyoruz."