Konutlarda İç Hava Kalitesi ve Havalandırma I, kitabı yayımlandı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Şubat 2024

Sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarının oluşturulması için kritik bir konuyu ele alan "Konutlarda İç Hava Kalitesi ve Havalandırma – I" adlı kitap 750 numaralı MMO yayını olarak yayınlandı. 

Sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarının oluşturulması için kritik bir konuyu ele alan "Konutlarda İç Hava Kalitesi ve Havalandırma – I" adlı kitap 750 numaralı MMO yayını olarak yayınlandı. Kitap, temel yaşam alanlarımız olan konutların havalandırılması konusunu detaylı bir şekilde ele alıyor. Ülkemizde konut havalandırmasına özel bir standart bulunmamasının, sağlıklı iç hava koşullarına erişimin sadece vatandaşların tercih ve kontrolüne bırakılması sonucunu ürettiği belirtilen kitapta, kentlerimizdeki plansız ve kontrolsüz yapılaşma sorununun  konutların temiz dış havaya erişimini dahi güçleştirdiği vurgulanıyor.

Kitap, konutların havalandırılması için yabancı standart veya kitaplardan alınan yöntemlerin doğrudan uygulanması yerine, çevresel etkenlerin, kentsel dinamiklerin ve kültürel beklentilerin gözetilerek yerel standart ve yöntemlerin oluşturulması için bir temel oluşturuyor.

MMO İzmir Şubesi Konutlarda İç Hava Kalitesi ve Havalandırma Çalışma Grubu üyeleri; Ahmetcan Yetiş, Güniz Gacaner Ermin, Macit Toksoy, Nur Çobanoğlu, Orhan Ekren, Sait Cemil Sofuoğlu, Seçkin Tuncer Erdoğmuş, Sinan Aktakka tarafından Z. Haktan KARADENİZ’in editörlüğünde hazırlanan bu kitap çalışmasının diğer şubelerle işbirliği içinde ülke geneline yayılması ve  halkın sağlıklı, konforlu yaşam alanlarına erişmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Kitabı buraya tıklayarak indirebilirsiniz;