KOROMUZ SIRA VE KINA GECELERİNİ CANLANDIRDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Haziran 2010

Türk Halk Müziği Koromuzun "Sıra, Kına Gecesi Konseri", 1 Haziran 2010 akşamı yaklaşık 400 kişinin katılımıyla Tepekule'de gerçekleştirildi.

 Koromuz, genel istek üzerine Sıra ve Kına Gecesi repertuarını ikinci konseriyle sahneye taşıdı. Şef Vildan Turan yönetimindeki koro, Anadolu'da hala yaşayan geleneklerden olan sıra gecelerinde ve kına gecelerinde okunan türküleri, yakılan ağıtları başarıyla seslendirdi. Sahnede yaratılan sıra ve kına gecesi temsilinin ardından konuklara çiğ köfte ikram edildi.

Şube Başkanı Mehmet Özsakarya konserin açılışında şunları söyledi; "Dün sabahtan itibaren dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen insanlık adına utanç veren saldırılar yaşadık. Bir konseri bile organize etmek iki, üç aylık çalışma gerekirken dünya ölçeğindeki politikaları etkileyen bu hareketlerin, doğaçlama ve hedefsiz olduğunu düşünemeyiz. Dünya ve ülke barışını hedef alan bu saldırılar büyük planların parçalarıdır. Bu planları boşa çıkarmak toplumumuzu yöneltmek istedikleri hezeyana hiçbir şekilde kapılmadan, barışa ve demokrasiye sonuna kadar bağlı kalmaktan başka çözüm yolu yoktur. Bizler birer insanlık suçu olan her iki saldırıyı da kınıyor, yaşamını kaybedenlerin yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.  

Güneydoğu Anadolu Bölgemizde hala yaşayan şimdilerde turistik olarak da düzenlenen sıra geceleri, aslında geleneksel müziğimizin halk konservatuarıdır. Aynı zamanda toplumsal dayanışmanın sergilendiği dost meclisleri olan sıra geceleri yaşatılması gereken geleneklerimizden biridir. Kına gecesi ise geleneksel düğün törenlerinin önemli bir parçası olarak hala yaşatılmaktadır. Bu akşamki konserimizi büyük emeklerle hazırlayan başta Koro Şefimiz Sayın Vildan Turan'a, bağlama sanatçısı Sayın Çağdaş Akıncı'ya, koromuzun değerli ses ve saz sanatçılarına, salonumuzun teknik ekibine ve şube çalışanlarımıza huzurlarınızda yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca konserimize destek veren Kardelen Çiçekevinin sahibi sayın Orhan  Gökdemir'e ve Battal Bey Çiğköftecilik sahibi sayın Metin Oruç'a katkıları için teşekkür ediyorum."