MANİSA`DA HİZMET BİNASI RESTORASYONU BAŞLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Mart 2012

Odamız Manisa İl Temsilciliği tarafından iş ve sosyal hizmet binası olarak kullanılacak yapının restorasyonu, Manisa'da düzenlenen törenle başladı.

Yaklaşık 150 yıllık yapının, Odamız, Manisa Belediyesi ve Manisa İl Özel idaresi ortaklığında gerçekleşecek restorasyonunun başlaması nedeniyle düzenlenen törene, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, Odamız Manisa İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar, Manisa il Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin`in yanı sıra, restore edilecek tarihi evlerin eski sahibi Leyla Odabaşı ve Fikret Olca da katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Hakkı Bayraktar, restorasyonun geçtiğimiz yıllarda da gündeme geldiğini, ancak geçtiğimiz yılın Ağustos ayında imzalanan protokolle projeni hayata geçirilebildiğini ifade ederek, "Bu olayı bu noktaya getirmiş olmaktan son derece mutluyuz. Ülkemizin her türlü mirasına sahip çıkmak gerekir. Böylesi yapıların gelecek nesillere taşınmasında rol alabilmek bizim için anlamlı. Bir diğer anlamlı yönü ise projeyi tek başına bir kurumun yapmıyor oluşu. Bu tür birlikteliklerin devamını diliyoruz" şeklinde konuştu. Bayraktar`ın ardında söz alan Mehmet Özsakarya ise kurumlar arası işbirliğinin tüm alanlarda sürmesi gerektiğini vurguladı. Projenin tüm Türkiye`ye örnek olmasını dilediğini belirten Özsakarya, "Bu kurumlar kamu yararına, uzmanlığımızla ilgili bizi kullanmalı. En büyük temennim, bu inşaatta hiçbir kazanın olmaması" dedi. Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz da "1000 yıldır bu topraklarda yaşayan insanlar olarak bu türden eserlere sahip çıkmamız gerektiğini" söyledi. Manisa Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil ise kentteki diğer tarihi binaların da benzer biçimde restore edilmesini dilediğini dile getirdi. Törende son konuşmayı yapan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, restore edilecek yapının "geçmişi bugüne, bugünü geleceğe taşıyacak bir eser" olduğunu ifade ederek, "Biz sadece kendi uygarlığımızın değil, kendi uygarlığımız dışındaki başka uygarlıkların eserlerinin de mirasçısıyız. Yalnız kendimize değil, başka uygarlıklara karşı da sorumluluklarımız var. MMO`nun şu anda yaptığını başka odalar, kuruluşlar yapabilir mi? Evet, bir anda 50 tane kuruluş aynısını yapabilir. Bu konuda önümüzdeki tek engel kendimiz, düşünme biçimimiz. Bu çalışmanın önce bize, sonra tüm Türkiye`ye örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından konuklar, binaya ilk tuğlayı koyarak restorasyonu başlattı. Eski Eserler ve Müzeler Genelgesi ile "korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı" olarak tescil edilen iki konuttan oluşan iş ve sosyal hizmet binasının restorasyonunun, içinde bulunduğumuz yılın Aralık ayında tamamlanacağı öngörülüyor.