MEKATRONİK SEMİNERLERİNDE BİR DÖNEM DAHA TAMAMLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Mayıs 2010

Şubemizde öğrenci üyelere yönelik olarak 2008- 2009 öğretim yılında başlayan Mekatronik Seminerleri, 2009- 2010 dönemini "Bilgisayar Destekli Tasarım" konulu onüçüncü seminerle tamamladı. Makina mühendisliği bölümü öğrencilerinin yanı sıra elektrik ve yazılım mühendisliği bölümlerinden katılımın olduğu mekatronik seminerlerinden toplam 349 öğrenci yararlandı.

Şubemiz Mekatronik Komisyonu, Türkiye'de bir ilk olan çalışmayı gönüllü çabalarla yaşama geçirdi. Dönem başında Şube bünyesinde uzman üyelerden "Mekatronik Komisyonu" kuran Şube, bu komisyon aracılığıyla iki yıl boyunca üniversite öğrencilerine yönelik olarak 13 eğitim semineri gerçekleştirdi. Bu seminerlerde toplam 52 saat eğitim veren uzmanlar, yüksek öğrenim müfredatında yer almayan mekatronik konusunda öğrencilere adeta yeni bir branş eğitimi düzenledi.

Seminerlerin bu dönem sonuncusu olan "Bilgisayar Destekli Tasarım" Semineri Festo A.Ş.'den Cem Sarman organizasyonunda yapıldı. Seminerde Yena Soft firmasından Raşit Çıltık "Tasarım", BMC firmasından İlker Akgün ve Sinan Nuri Nane "Analiz" konusunda bilgi verdi. Seminer sonunda bir kokteyl düzenlendi ve Yena Soft tarafından katılımcılar arasında düzenlenen kura ile bir öğrenci üyemize "Solidworks" eğitimi armağan edildi.

Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya Mekatronik Seminerleriyle ilgili olarak şu bilgileri verdi;

"Şubemizde öğrenci üyelerimiz için uzman üyelerimizin desteğiyle 8 Kasım 2008- 22 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenlediğimiz "Mekatronik Seminerleri"nin onüçüncüsünü tamamladık. Bölgemiz ve bölge dışı Makina Mühendisliği bölümünde okuyan ve çeşitli meslek okullarından toplam 349 öğrenciye, mekatronik alanını oluşturan konularda eğitim verdik. Bu seminerler "Mekatronik Uygulamalar", "Temel Hidrolik", "Temel Pnömatik", "Kaynak Teknolojileri ve Kaynak Otomasyonu", "Alüminyum Konstrüksiyon ve Uygulamaları", "Lineer Yataklama ve Hareket Sistemleri", "Otomasyona Giriş - Elektronik Uygulamaları", "Robot Teknolojisi", "Temel Elektronik", "Motorlar - Servo/Step Motorlar ve Kontrol Cihazları", "Mekatronik Sistemlerin Gözü Kulağı Sensörler", "Mobil Robot Kontrolünde Algoritmalar ve Yazılım" ve "Bilgisayar Destekli Tasarım" başlıklarında düzenlendi. Öğrencilerimiz ilk eğitimden itibaren programa çok yoğun bir ilgi gösterdiler. Biz de geçen dönem başında oluşturduğumuz Mekatronik Komisyonumuzun kuruluş amaçlarının ve hedeflerinin yaşamla ne kadar örtüştüğünü ve gerçek ihtiyaca yanıt verdiğini görmüş olduk.

Amacımız, özellikle makina mühendisi olarak mezun olacak öğrencilerimizin geleceğin mesleklerinden biri olan mekatronik alanıyla tanışmalarını ve disiplinin temel bilgilerini edinmelerini sağlamaktı. Seminerlerimizle bunu başardığımıza inanıyorum. Öğrencilerimiz bu seminerlerle adeta yeni bir "branş" eğitimi aldılar.

Pilot çalışma olarak başlattığımız bu seminerleri önümüzdeki dönemlerde nasıl geliştireceğimize dair geniş bir perspektif elde ettik.

Bu iki yılda seminerlere devam gösteren, alana ilgili öğrenci üyelerimizle, gelecek dönemde uygulamaya yönelik çalışmalarımız yoğunlaşacaktır. Bununla birlikte Mekatronik alanında düzenlediğimiz seminerlere devam edilecek, uygulama ve teknik gezilere ağırlık verilerek İzmir ve Manisa ölçeğinde, bu alana ilişkin çalışmalar yapan firmalarla öğrenci üyelerimizin iletişim sağlamaları için çabamız yoğunlaşacaktır.

Ayrıca Mekatronik Eğitimlerini, iş arayan üyelerimize yönelik Şubemizce düzenlenen eğitimlerin bir parçası haline getirmeyi ve Odamızın eğitim birimiyle işbirliği halinde sürekli kurslara dönüştürmeyi de hedeflemekteyiz. Önümüzdeki eğitim döneminde tekrar başlayacak olan seminerlere bütün öğrenci üyelerimizi davet ediyoruz"