METİN LOKUMCU İZMİR`DE ANILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Haziran 2012

Geçtiğimiz sene 31 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa ziyareti sırasında polislerce kullanılan gaz bombasından etkilenerek hayatını kaybeden Metin Lokumcu, aralarında TMMOB'nin de bulunduğu kurumlar tarafından gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklaması ile anıldı.

Metin Lokumcu`yu anmak için Konak YKM önünde bir araya gelen çeşitli demokratik kitle örgütü ve partilere üye 500`ün üzerinde kişi sloganlarla AKP İzmir İl Başkanlığı`na yürüdü. Yürüyüş boyunca "Metin Lokumcu ölümsüzdür", "Katil polis hesap verecek" gibi sloganlar atılırken, AKP İl Başkanlığı önünde basın açıklamasını KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam okudu. Açıklamasında, Metin Lokumcu`nun 31 Mayıs 2011 tarihinde HES`leri protesto etmek isterken polisin kullandığı biber gazının etkisiyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Sağlam, Lokumcu`nun ölümünü protesto edenlerin de fiziki şiddete ve adli kovuşturmaya maruz kaldığını belirtti. Aradan geçen bir yıla rağmen Lokumcu`nun ölümüne sebep olanların yargılanmadığına dikkat çeken Sağlam, "31 Mayıs`tan bugüne AKP`nin gerici, faşizan, piyasacı karakterini ilerleten gelişmeleri hep birlikte yaşadık. Üstyapıda özelleştirme-ticarileştirme politikalarını büyük bir iştahla uygulayan AKP, toplumda buna karşı oluşabilecek direnci de cemaat-tarikat ağlarıyla ortadan kaldırmaya çalışıyor. Buna bağlı olarak da karşımıza her gün daha paralı hale gelen, gericileşen bir ülke tablosu çıkıyor" diye konuştu. Sağlam, AKP`nin otoriter duruşunun derelerini, topraklarını koruyan köylülere karşı uygulanan şiddetle, KCK operasyonlarıyla, Uludere katliamıyla, kürtaj tartışmalarıyla görülebildiğini ve tüm bunların AKP`nin özgürlüklere dönük saldırılarının önümüzdeki dönemde de süreceğini gösterdiği belirtti. Bütün gelişmelere rağmen toplumsal muhalefetin bugün daha güçlü olduğunu vurgulayan Ramis Sağlam, "Bugün burada bir kez daha Hopa halkının onurlu direnişini selamlıyoruz ve ilan ediyoruz: Metin Lokumcu`yu ülkenin dört bir yanına yayacağımız direnişleri büyüterek yaşatacağız. Metin Lokumcu`nun hesabını sermayeden, AKP iktidarından soracağız" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.