MİMARLAR ODASI "BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ" SEMİNERİ DÜZENLEDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Mart 2010

Mimarlar Odası İzmir Şubesince 24 Mart 2010, Çarşamba günü DESEM Bordo Salonunda "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği" Semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Şube Teknik Görevlilerimiz Berkay Eriş ve Gürkan Durgun'un yanı sıra inşaat mühendisi Güneş Yüzügür katıldılar.

Enerji Verimliliği Mevzuatı yapısını açıklayan Berkay Eriş,  Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinin genel yapısı ve uygulamalar hakkında bilgiler verdi. Eriş ülkemizdeki enerji yoğunluğunun Japonya'nın 4 katı olduğunu vurgulayarak "Enerji Verimliliği Kanunu 2020 yılına kadar bu değeri %15 azaltmayı hedeflemektedir. Enerji verimliliği uygulamaları bütünsel bir yaklaşımla bu hedefin gerçekleştirilmesi amacı ile yerine getirilmekte ve ikincil mevzuatın tamamlanması çalışmaları halen sürmektedir" dedi.

Gürkan Durgun ise yönetmeliğin özellikle mimarları ilgilendiren teknik detayları ile ilgili bölümlerini açıklayarak ilgili standartlar ve bina tasarımında uyulması gereken  koşullarla ilgili bilgileri aktardı. Durgun ayrıca uygulamada karşılaşılan sorunları açıklayarak, uygulayıcılar tarafından sıklıkla dile getirilen sorulara açıklık getirdi.