MMO HALK OYUNLARI TOPLULUĞU "EGE'DE DÜĞÜN" GÖSTERİSİ İLGİ GÖRDÜ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Haziran 2009

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Halk Oyunları Topluluğu "Ege'de Düğün" gösterisi 13 Haziran 2009, Cumartesi saat 20.30'da MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlendi.İsmail Kasap ve Aslı Zeynep Kızıldağ eğitmenliğinde 3. yılını dolduran Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi 600'e yakın kişi tarafından beğeni ve coşkuyla izlendi.

Makina Mühendisleri Odası Halk Oyunları Topluluğu, Çakırcalı Mehmet Efenin yaşam öyküsünü, dağdaki Efelerin yaşamını ve Ege bölgesinin halk oyunlarını sahneye taşıdı.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesinde üç yıldır çalışmalarını sürdüren Halk Oyunları Topluluğu 13 Haziran Cumartesi günü  sezon gösterisini yaptı. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezindeki gösteride Zeybek, Burdur, Bodrum oyunları sergilendi. Efelerin dağdaki yaşamları, köy yaşamı ve Çakırcalı Mehmet Efe‘nin yaşam öyküsü içinde bir düğün töreninin de sahnelendiği 90 dakikalık gösteri büyük beğeniyle izlendi.

Tiyatral canlandırmayla düzenlenen koreografiyi halk oyunları eğitmenleri Aslı Zeynep Kızıldağ, İsmail Kasap, İlker Şengül ve Arzu Ceyhan hazırladılar. Gösteride MMO Halk Müziği Korosundan Elvan Özgülsüm  bir türkü seslendirdi, perdeye efelerin yaşamından belgesel görüntüler yansıtıldı ve Mustafa Uygur İlköğretim Okulunun küçük folklorcuları gösteride rol aldılar.  

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu  Sekreteri Melih Yalçın, halk oyunları ekibinin 40 kişiden oluştuğunu belirterek şunları söyledi;  

"Bildiğiniz gibi hızlı kentleşme, küresel kapitalizm ve medyanın yaydığı popüler eğlence kültürü halk kültürümüzün zenginliklerini giderek yok etmekte, hafızlarımızdan silmektedir. Fakat bizler biliyoruz ki binlerce yılda farklı kültürlerin barış içinde bir arada yaşamasıyla oluşmuş çok zengin bir ortak kültüre sahibiz. Ve yine biliyoruz ki toplulukları halk yapan yaşayan değerleri ve kültürleridir. Bu nedenle hızla yok olmaya, unutturulmaya çalışılan kültürlerimize sahip çıkmalıyız.   Bizler bu bilinç ve kaygıyla Şubemizde mesleki çalışmalarımızın yanı sıra yürüttüğümüz kültürel çalışmalarla toplumsal ve kültürel yaşamımıza katkıda bulunmayı amaç edindik. Üyelerimizin, öğrenci üyelerimizin, çalışanlarımızın öneri ve katılımları ile şubemiz bünyesinde Tiyatro Topluluğu, Halk Oyunları Ekibi, Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Pop, Pop Caz ve Rock Müziği Grupları, Perküsyon Grubu oluşturduk. Bunların yanı sıra yaratıcı drama kursları düzenledik ve İzmir‘in tek açık hava sinemasını açtık. Etkinliklerimiz üyelerimizle birlikte tüm İzmirlilere açıktır."