MMO KENTİN OYUNCULARI'NDAN BİR ORTAOYUNU YORUMU "Ali Veli Oyunu"

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Mayıs 2009

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi bünyesinde 11 yıldır çalışmalarını sürdüren Kentin Oyuncuları Tiyatro Topluluğu "Ali Veli Oyunu- Üvendüz Halkının Seçimi" adlı yeni oyunlarını ilk kez 15 Haziran Pazartesi akşamı saat 20.30'da Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde sergileyecek. Gösteri ücretsiz ve tüm üyelerimize ve İzmirlilere açık olarak gerçekleştirilecek. Bilgi: 0232 444 8 666 / 120

"Ali Veli Oyunu- Üvendüz Halkının Seçimi" oyununu Av. Hakan Bintepe yazdı. Günay Toprak yönetti, müziklerini ise Av. Mert Saraçoğlu yaptı. Oyunla ilgili olarak Günay Toprak şunları söyledi;

"Oyunumuzda siyaset- ticaret ilişkileri taşlaması var. Özellikle İslami yükselişle birlikte karmaşıklaşan bu ilişkileri geleneksel tiyatromuzun taşlama üslubuyla ele aldık. Orta oyunu, meddah ve köy seyirlik oyunları üsluplarından yararlanarak güncel bir konuyu işledik. Oyunumuz hem sahnede hem de sokakta oynanabilecek şekilde çalışıldı. Oyunumuzu yazın İzmir sokaklarında, meydanlarında ve şenliklerde sahneleyeceğiz."

 MMO İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya ise KENTİN OYUNCULARI'nın İzmir'de bir gelenek yarattığını belirterek, tiyatroya, müziğe, halk oyunlarına ve sinemaya verdikleri çok yönlü desteğin süreceğini söyledi.

Grup: MMO Tiyatro Topluluğu Kentin Oyuncuları

Oyun  : "Ali Veli Oyunu- Üvendüz Halkının Seçimi"

Yazan: Hakan Bintepe

Yöneten : Günay Toprak

Müzik : Mert Saraçoğlu

Tarih : 15 Haziran 2009, Pazartesi

Saat : 20.30

Yer : MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Cd. No: 40 Bayraklı - İzmir