ÖĞRENCİ ÜYELERİN SELÇUK BULUŞMASI BAŞLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Eylül 2012

Bu yıl ilk kez düzenlenen MMO Öğrenci Üye Kampı, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahilinde başladı.

1 Eylül Cumartesi günü Türkiye`nin çeşitli şehirlerinden gelen öğrenci üyelerin katılımıyla SEGAŞ kamp alanında başlayan çadır kampa 80`in üzerinde öğrenci katılıyor. Kampın ilk günü öğrencilerin kamp alanına ulaşmasının ardından kamp çadırlarının elbirliğiyle kurulmasıyla başladı. Öğlen yemeğinin ardından gerçekleşen kamp açılışında ilk olarak Merkez Öğrenci Üye Komisyonu adına Uğur Akdoğan bir konuşma yaptı. Akdoğan, öğrenci kurultayları gibi bu kampın da dayanışmayı kuvvetlendirmek, öğrenci üyelerin birbirlerini daha iyi tanımasını sağlamak adına çok önemli bir etkinlik olduğunu belirtirken, "Özellikle TMMOB`nin bu kadar saldırıya uğradığı şu günlerde öğrenci üyelerin faaliyetleri çok önemli. Biz öğrenci üyeler olarak odamızın yarını değil bugünüyüz, yöneticilerimiz de burada misafir" şeklinde konuştu.

Akdoğan`ın ardından Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar bir konuşma gerçekleştirdi. Çakar, 1996 yılında başlayan öğrenci üye çalışmalarının büyüyerek devam ettiğini ifade ettiği konuşmasında, kampın bu doğrultuda önemli bir adım olduğunu söyledi. Kampın düzenlenmesine katkıda bulunan Oda bileşenlerine ve Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür`e teşekkür eden Ali Ekber Çakar sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bugünkü Türkiye koşulları öğrenci gençliğe, üniversite özerkliğinin sağlandığı, eğitimin her kademede eşit ve parasız olduğu, öğretimin akademik, demokratik, bilimsel bir yaklaşımla ele alındığı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve üniversite çalışanlarının yönetime katıldığı ‘Bir Başka Türkiye ve Üniversite` mücadelesinde önemli görevler yüklemektedir. Örgütlü üye ilişkilerimizi geliştirmemiz, daha fazla üyeyle temas kurmamız ve onları örgütlü üye ağına dâhil etmemiz, öğrenci üyelik uygulamasını daha aktif ve etkin hale getirmemiz, yani sizlerin Odayı her düzeyde sahiplenmeniz gerektirmektedir.

Bu anlamda Oda-Öğrenci Üye ilişkisi ve örgütlülüğü üzerinden öğrenci üyelerimizin bugünden meslek örgütleri olan ve yakın bir gelecekte yönetimlerinde yer alacakları Oda ve üst birliğimiz TMMOB`yi daha sistematik olarak tanımaları, nereden nereye geldiğimizi ve mevcut durum ile Oda kültür ve perspektiflerini kavramaları, meslek alanlarımızdaki durumu, mühendislik eğitimi ve sorunları ile ülke ve dünya analizini birlikte yapabilmeyi hedefleyen kampımızın verimli, üretken, eğlenceli ve dostça bir ortamda geçmesini diliyorum.

10 gün sürecek olan kampımızın programı da bu çerçevede oldukça zengin bir içerikle hazırlandı. Eğlenceli, dinlenceli, gezili, sosyal, sportif, kültürel etkinlikler yanı sıra meslek alanlarımızla bağları ve demokratik kitle örgütü hüviyetimizle uyumlu bir şekilde ülke ve dünya sorunlarına da hep birlikte eğileceğiz.

Özgürlük ve demokrasi, işçi sağlığı ve iş güvenliği, mühendislik eğitiminde felsefi çözümlemeler, yerel yönetimler ve demokrasi, kolektif etkinlik ile yaşama müdahil olmak, diyalektik düşüncenin önemi, neo-liberalizm, iktisat ve sanayileşme, 10 başlıkta dünya ve Türkiye analizi, enerji politikaları ve mücadeleler, spor kültürü, örgütlülük ve özelde TMMO ve MMO örgütlülüğü, gençlik mücadelesi ve öğrenci üye örgütlülüğü, öğrenci üye kurultayları ve 2013 kurultayı, ele alınacak başlıca konular olacaktır.

Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü ve Türkiye AKP iktidarının izlediği emek karşıtı politikalar yanı sıra Ortadoğu`da ve ülkemizde uyguladığı barış karşıtı politikalarla ciddi sorunlar yumağının içine itilmiş durumdadır.
Başını ABD`nin çektiği emperyalist güçler ve onların bölgedeki taşeronları,  Irak ve Libya`dan sonra Suriye üzerindeki emperyalist hesapları meşrulaştırmak ve İran`a uzanan bir müdahaleyi gerçekleştirmek için gün sayıyor.
Suriye`de fitili ateşlenen iç savaş ve askeri müdahalenin, bölgesel bir savaşın habercisi olduğu unutulmamalıdır. Tüm Ortadoğu savaşa, etnik, dini, mezhepsel çatışmalara, tam bir kaosa sürükleniyor. AKP iktidarı ne yazık ki Türkiye`yi bu ateş topunun içine çekmektedir.
30 yılı aşkın bir süreden beri on binlerce insanımızın ölümüne yol açan Kürt sorununda demokratik çözüm yollarından gün geçtikçe uzaklaşılıyor, barış umutları yok ediliyor. Askeri ve siyasi operasyonlarla sürdürülen savaş çizgisi, sivil vatandaşlarımızın katledildiği hiçbir insani değerle açıklanamayacak bombalama eylemleriyle karşılık buluyor, yeni ve daha da derinleşmiş bir çatışma ortamı yaratılıyor. Bunca acı ve gözyaşına rağmen, denenmeyen tek yolun barış ve silahların susması olduğu gerçeği göz ardı edilerek, çözüm yine savaş ve dökülen kanda aranıyor. Savaşı tüm sıcaklığı ile hissettiğimiz bu günlerde, barış talebi ülkemiz için hiç bu kadar yakıcı ve acil olmamıştı. Savaş söylemlerinin yükseltildiği, kardeş halklar arasında ırkçı, dinci, mezhepçi söylemin artırıldığı, kin ve nefret tohumlarının ekildiği bu dönemde, emekten ve demokrasiden yana tüm kesimler, yüksek sesle ve hep bir ağızdan ‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış` istemini yükseltmelidir."

Kampın ilk günü, katılımcıların serbest zaman aktivitelerini ardından film gösterimiyle sona ererken, ikinci gün TMMOB 36. ve 37. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Güvenç`in konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye Demokrasi Mücadelesinde Meslek Odalarının Yeri" konulu söyleşi ile devam etti. Söyleşiler, spor turnuvaları, film gösterimleri gibi çeşitli aktivitelerin gerçekleşeceği kamp 9 Eylül Pazar günü sona erecek.