ÖLÇÜMBİLİM SEMPOZYUMU VE SERGİSİ TAMAMLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Kasım 2019

Ölçümbilim Sempozyumu ve Sergisi, Şubemiz tarafından 20-22 Kasım 2019 tarihlerinde Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlendi.

Şubemiz tarafından “#ne değişti” ana temasıyla 20-22 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlenen Ölçümbilim Sempozyumu ve Sergisi’nde, ölçümbilim alanındaki değişimler, gelişmeler, teknik-yasal düzenlemeler ve sektörel sorunlar tartışıldı. Sempozyum, ilk gün açılış etkinliği ile başladı. Açılış etkinliğinde ilk olarak Şubemiz Ritim Topluluğu sahne alırken, topluluğun gösterisinin ardından sırasıyla Şubemiz Başkanı Yüksel Yaşartekin ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener birer konuşma gerçekleştirdi. Etkinliğin açılış konferansına ise Doç. Dr. Hüseyin uğur konuşmacı olarak katıldı ve “SI Birimlerinde Ne Değişti?” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Üç gün süren sempozyum kapsamında, “Yasal Metroloji”, “Akreditasyon Uygulamaları ve Sorunlar”, “Bilim, Savunma, Sağlık İçin Metrolojinin Etkinleştirici Rolü”, “Sıcaklık Ölçümleri”, “Elektriksel Ölçümler”, “Mekanik Ölçümler” gibi konularda 17 oturumda 56 bildiri ve 11 poster bildiri sunumu gerçekleştirilirken, sempozyum paralelinde düzenlenen sergide yer alan 21 kurum ve kuruluş da ölçümbilim alanında ürün, hizmet ve çalışmalarını katılımcılarla paylaşma imkânı buldu. Sempozyumun ikinci günü Doç. Dr. Tanfer Yandayan tarafından düzenlenecek çalıştayda ise ‘Takım Tezgâhları Metrolojisi’ konusu ele alındı. Sempozyum kapsamında “SI Birimlerindeki Değişimin Yaşam ve Bilimsel Çalışmalara Etkileri” başlıklı bir panel ve “Metrolojinin Hayatımızdaki Yerine Dair” başlıklı bir de söyleşi gerçekleşti.

Ayrıca sergi alanında Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’nde yer alan ve koleksiyoner Yüksek Mimar A. Naim Arnas’ın kültür hayatımıza armağan ettiği farklı dönemlere ait 4 bin 500 terazi, ağırlık ve ölçü aletinden oluşan ‘Kantarın Topuzu’ Sergisi’nin bir kısmı da yer aldı.

Sempozyuma, 370 kayıtlı delege katıldı.

Etkinlik İnternet Sayfasına http://www.olcumbilim.org adresinden ulaşabilirsiniz.