ÖZSAKARYA`DAN APARTMAN YÖNETİCİLERİNE BİLGİLENDİRME

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Haziran 2012

Gaziemir'de, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile birlikte site ve apartman yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, asansör denetimi ve ısı yalıtımı ile ilgili bilgi vererek uyarılarda bulundu.

Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Uçak Teknolojisi Programı Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisi salonunda gerçekleşen toplantıda Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer`in yaptığı ve belediyenin 3 yıllık faaliyetlerini içeren sunumun ardından Başkan Şenol, yardımcıları Mehmet Tuncer, Mustafa Duman ve Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya ile birlikte katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yaptığı konuşmada, 2009 yılı sonunda yürürlüğe giren Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği`nin uygulamada neler getirdiğine değinen Mehmet Özsakarya, site ve apartman yöneticilerine önemli uyarılarda bulundu. Ortak kulanım olan binalarda, her dairenin kullandığı ısıyı ölçen bir "pay ölçer" takılması zorunluluğunun altını çizen Özsakarya, "Bazı yöneticiler pay ölçer ve termostatik vana taktırma maliyeti yerine 1600 TL ceza ödemeyi tercih ediyor. Bu uygulama, çevreyi korumak ve enerji tasarrufu açısından da oldukça önemli. Yasakla, cezayla değil, çevre bilinci ile hareket edilmeli" dedi.

Şubemiz tarafından gerçekleştirilen asansör denetimlerine de dikkat çeken Özsakarya, "İzmir`de 16 yıldır MMO olarak asansör denetimlerini, duyarlı yerel yöneticilerimizle birlikte sürdürüyoruz. Bu işbirliği sayesinde de İzmir`de 16 yıldır ölümlü asansör kazası yaşanmadı. Hem enerji performansı, hem de asansör bakımı konusunda herhangi bir kaza ya da şikayet olduğunda Kat Malikleri Yasası`na göre apartman yöneticisi suçludur. Bu konularda önleminizi alın ve yerel yönetimlere de yardımcı olun" diye konuştu. Başkan Şenol ise, toplantıya yüksek katılım gösteren site ve apartman yöneticilerine seslenerek, "Kenti birlikte yönetme hedefimize katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim. Kurduğumuz bu diyalog ve anında çözüm ortamını sürdüreceğiz" dedi.