SİVAS KATLİAMI MİTİNGLERLE KINANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Temmuz 2009

2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde 33 aydının yakılarak öldürüldüğü katliamın 16. yıldönümünde İzmir'de düzenlenen mitingle katliamın sorumluları kınandı, öldürülen aydınlar yoğun bir katılımla anıldı. TMMOB İKK olarak katılım sağlanan mitingde ilk olarak Cumhuriyet Meydanında toplanıldı. Ardından Gündoğdu Meydanına yürüyerek miting alanına ulaştı.

5 bini aşkın kişinin katıldığı mitingde konuşan İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Şehri Tuğcular, 2 Temmuz'un, tüm dünyanın gözleri önünde insanlığın yakıldığı gün olduğunu ifade ederek, bugünün tarihi katliamlarla dolu olan bir devletin katliama imza attığı gün olarak tarihe geçeceğini kaydetti. 2 Temmuz'un 16 yıl önce hunharca yakılarak katledenlerin zafer çığlıklarının bastırıldığı gün olduğunu dile getiren Tuğcular, 'Bu 16 yıl boyunca Madımak'ta yakılan ateş sönmedi. Yine ne 'çok şükür yurttaşlarımıza bir şey olmadı' diyen dönemin başbakanı Tansu Çiller, 'bu kadar ölü futbol maçında bile oluyor' diyen Mesut Yılmaz, 'gazanız mübarek oldu' diyen dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas katillerinin avukatlığına soyunan Şevket Kazan, ne de 13 saat boyunca savunmasız insanların bir otelde kıstırılmasına ve bütün dünyanın gözleri önünde diri diri yakılmasına seyirci kalan DYP-SHP iktidarı unutuldu. Bundan sonra da unutulmayacak' dedi.

Konuşmanın ardında miting, müzik dinletisi ve semah gösterisi ile sona erdi.