ŞUBEMİZ, ASANSÖR KONTROLLERİNE BAŞLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Mart 2012

Şubemiz, belediyelerle imzaladığı protokoller sonrasında asansör kontrol çalışmalarına başladı. Konuya ilişkin bugün bir basın toplantısı düzenlendi.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği`nde gerçekleştirilen değişiklik sonrasında asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri zorunlu hale gelirken, Şubemiz de bu konuda çalışmalara başladı. 15 yıldan bu yana İzmir`in çeşitli ilçelerindeki asansörlerin kontrollerini gerçekleştiren şubemiz, 2012 yılı içerisinde de İzmir ve Manisa`nın 16 ilçesinde kontrol işlemlerini bünyesinde bulunan Asansör Kontrol Merkezi (AKM) vasıtasıyla sürdürecek. Konuya ilişkin Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi`nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, Şube olarak İzmir ve Manisa`daki 16 ilçe belediyesi ile 2012 yılı içerisinde asansörlerin kontrol ve muayenelerinin gerçekleştirilmesi doğrultusunda protokol imzalandığını belirtti. 27 Şubat 2012 tarihinde başlanan çalışmalarla, 2012 yılı sonuna dek Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karşıyaka, Konak, Menderes, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Soma, Urla ve Torbalı ilçeleri sınırlarında bulunan 20 bini aşkın asansörün kontrol ve muayenelerinin gerçekleştirileceğini dile getiren Özsakarya, "Bilindiği üzere asansörlerin periyodik kontrol çalışmaları ülkemizde ilk defa, Şubemizin İzmir iline bağlı çeşitli belediyelerle yapmış olduğu protokoller çerçevesinde 15 yıl önce başlatılmış, bugüne kadar sağlıklı bir şekilde sürdürülmüştür. Kentimizde bu süreçte herhangi bir asansör kazasının yaşanmamasını, yapmış olduğumuz çalışmaların başarısı olarak görüyoruz" şeklinde konuştu. Özsakarya, Odamızın bugüne dek yaptığı çalışmalarda kamu çıkarlarını birinci öncelik olarak görüp gözettiğine ve asansör kontrollerinde de bu ilkeden taviz vermeden çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayarak, "Ancak hatırlatmak gerekir ki, bu noktada, apartman yöneticilerine büyük sorumluluk düşmektedir. Yöneticilerin, yapacağımız kontroller sonucunda asansörlerde tespit edeceğimiz ve oluşturacağımız kontrol ve muayene raporları ile kendilerine ileteceğimiz eksik ve kusurların giderilmesi konusunda hassasiyet göstermeleri, apartman sakinlerinin can ve mal güvenliği açısından çok büyük önem taşımaktadır" dedi. Özsakarya, Şubemiz tarafından tespit edilen eksikliklerin giderilmemesi halinde, belediyelerin asansörleri kullanıma kapatma yetkilerinin bulunduğuna da dikkat çekti. Özsakarya, Oda olarak önümüzdeki yıllarda Türkiye`deki bütün asansörlerin periyodik kontrollerini gerçekleştirir hale gelmenin hedeflendiğini sözlerine ekledi.