ŞUBEMİZ ÜYELERİYLE BERABER BASIN AÇIKLAMASINA KATILARAK KAMU EMEKÇİLERİNİN BİR GÜNLÜK UYARI GREVİNE DESTEK VERDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Aralık 2009

TMMOB'de destekleyenler arasında yer aldığı KESK'e bağlı sendika üyesi kamu çalışanlarının grev ve basın açıklaması 25 Kasım tarihinde Türkiye'nin her yerinde geniş katılımla düzenlendi. "Toplu sözleşme hakkımızı çiğnetmemek için, İnsanca ücret için, Krizin bedelini ödememek için, Demokratik bir çalışma yaşamı için, 25 Kasım'da grevdeyiz" diyerek 1 günlük uyarı grevine giden kamu emekçilerine, Şubemizde Konak Meydanında düzenlenen basın açıklamasına katılarak destek verdi.

Farklı bölgelerde toplanarak Büyükşehir Belediyesi‘nin önüne gelen emekçiler, sloganlarla alana girdi. Yoğun katılımın olduğu basın açıklamasında KESK adına ilk olarak İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen 3 nolu Şube Başkanı Ali Kılıç bir konuşma yaparak neden greve gittiklerini anlattı. KILIÇ "Kamu çalışanları için insanca ücret taleplerini dile getirerek, krizden her zaman ücretli çalışanların en çok etkilenen kesim arasında olduğunu vurguladı ve "krizin bedelini ödemek istemiyoruz, bu bizim hakımız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. 

Mayıs ayında İzmir‘de başlayan KESK‘e yönelik birçok yönden hukuksuzluk skandalı niteliğindeki gözaltı operasyonu sonucunda tutuklanan ve 6 aya yakın süre hapiste tutulan ve 20 Kasım‘da serbest bırakılan tutuklular adına KESK Eski Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir bir konuşma yaparak emek, demokrasi ve barış mücadelesi önemini anlattı.

Daha sonra söz alan Tüm Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, mücadelenin tarihsel olduğuna ve kazanımların herkesin ortak kazanımı olduğuna işaret ederek, yaptıkları toplu sözleşmelerin KESK‘in ve demokrasi güçlerinin ortak kazanımı olduğunu belirtti.

25 Kasım gününün "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü" olmasından dolayı İzmir KESK Kadın Platformu Sözcüsü Nihal Kesici yaptığı açıklama ile "kadına yönelik şiddetin erkek egemen ve kapitalist sistemin ortak ürünü" olduğunu belirtti.

10 bin kişiyi aşan kalabalık hep bir ağızdan sloganlar atarak genel grev coşkuyla kutlandı.