TEPEKULE AÇIK HAVA SİNEMA ŞENLİĞİ "ALİCE" İLE BAŞLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Haziran 2010

Şubemizin Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde oluşturduğu ücretsiz açık hava sineması 2010 yaz sezonunu açtı. MMO müzik grubu "Son Dakika"nın şarkılarıyla yer aldığı açılış kokteyline yüzü aşkın davetli protokol katıldı. Sinemada bu sezon yerli ve yabancı 12 filmin ücretsiz gösterimi gerçekleşecek.

 Bu sezon birbirinden güzel  12 yerli ve yabancı filmin gösterileceği Tepekule Açık Hava Sinemasında gösterimler 15 Haziran - 2 Eylül tarihleri arasında her Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamı saat 21.15'te başlayacak. Filmler herkese açık ve ücretsiz izlenebilecek. MMO Tepekule Açık Hava Sineması İzmir'de yazlık sinema geleneğini yaşatan tek sabit mekan olarak hizmet vermeyi sürdürüyor.

Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:  "Tepekule Açık Hava Sinemasından beş yıldır 50 binden fazla sinemasever yararlanmıştır. Tepekule'de bir halka açık bir sinema oluşturmak bizim en büyük hayallerimizden biriydi. Bu hayali gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Sinemamızda bu sezon 12 yerli ve yabancı film gösterilecek. Etkinliğimizi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da SGB firmasının işbirliğinde ve 23 firmanın desteğinde gerçekleştiriyoruz.  Bu yıl Karabağlar Belediyesi de gezici sinemalarla İzmir'de açık hava sineması geleneğini yaşatmaya çalışacak. Bu çalışmada bizlerden ilham aldıklarını ifade ediyorlar. Mutluluk duyuyoruz. İzmir'in eski canlı, sokak kültürünün sanatla yeniden yeşermesi İzmir'e yakışacaktır."

Açılışta "Grup Son Dakika"nın seslendirdiği şarkılar beğeni toplarken kokteyl sonrasında sezonun ilk filmi "Alice Harikalar Diyarında"  gösterildi. Klasik Alice hikayesinin modern ve feminist bir yorumu olan film, görsel bir şölen, üst sevide oyunculuk ve sinema tekniğinin muhteşem bir sentezi. Tepekule'de sinema programı aşağıdaki filmlerle devam edecek.

Tepekule Açık Hava Sinemasında 2010 yaz sezonunda gösterilecek filmler ve tarihleri;

"Alice Harikalar Diyarında" Yönetmen: Tim Burton  /  15- 17 Haziran 2010

"Aşka Ruhunu Kat" Yönetmen : Fatih Akın / 22- 24 Haziran 2010

"Uzaklara Gidelim" Yönetmen: Sam Mendes / 22- 24 Haziran 2010

"İki Dil Bir Bavul" Yönetmen: Orhan Eskiköy, Özgür Doğan / 6- 8 Temmuz 2010

"Gözlerindeki Sır" Yönetmen : Juan Jose Campanella / 13- 15 Temmuz 2010

"Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi" Yönetmen : Michael Moore / 20- 22 Temmuz 2010

"Up" Yönetmen : Pete Docter, Bop Peterson / 27- 29 Temmuz 2010

"Pazar: Bir Ticaret Masalı" Yönetmen : Ben Hopkins / 3- 5 Ağustos 2010

"Kuzey Yamacı" Yönetmen : Philipp Stölzl / 10- 12 Ağustos 2010

"Son Mevsim; Şavaklar" Yönetmen : Kazım Öz / 17- 19 Ağustos 2010

"Vavien" Yönetmen : Yağmur Taylan, Durul Taylan / 24- 26 Ağustos 2010

"Yüreğine Sor" Yönetmen : Yusuf Kurçenli / 31 Ağustos- 2 Eylül 2010 / Aynı akşam Yönetmen Yusuf Kurçenli ile söyleşi yapılacaktır.