TESKON, 16 YILDIR SEKTÖRE ÖNCÜLÜK YAPIYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Nisan 2009

Makina Mühendisleri Odası tarafından 1993 yılından bu yana her iki yılda bir İzmir'de düzenlenen Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve TESKON+SODEX Fuarı 6- 9 Mayıs tarihlerinde Tepekule'de kapılarını açacak.

Makina Mühendisleri Odası adına İzmir Şubesi yürütücülüğünde düzenlenen IX. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve TESKON+SODEX Fuarı 6- 9 Mayıs 2009 tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecek.   

Kongre hakkında düzenlenen basın toplantısına MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Macit Toksoy ve Hannover- Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demirtaş bilgi verdiler.

Kongre kapsamında bu yıl 5 sempozyum, 11 seminer ve 15 kurs programı gerçekleştirilecek ve 150 uzmanın hazırladığı 127  bildiri sunulacak. Ayrıca 150'ye yakın sektör firması ve kuruluşu fuarda yer alacak.

KRİZDE EN DOĞRU VE MALİYETSİZ YATIRIM MESLEKİ BİLGİYE YAPILANDIR

MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya TESKON hakkında şunları söyledi;

"Kongremizin bu yıl ana teması "Binalarda enerji performansı"dır. Bilindiği üzere Enerji Verimliliği Kanunu 2007 yılında yayımlanarak yürürlüğe girmiş ardından Binalarda Enerji Performansı Yönetmeli 5 Aralık 2008 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu yönetmelik bir yıl sonra, yani Aralık 2009 tarihinde yürürlüğe girecektir. Odamız, yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte yapılması gereken düzenleme ve çalışmalara bu kongrede bir altyapı oluşturmayı hedeflemektedir.

Bildiğiniz gibi TESKON'u bu yıl, küresel kriz ortamında yaşayacağız. Kriz sürecini  geleceğimize yatırım yaparak değerlendirmeliyiz. Yapabileceğimiz en önemli yatırırım ise mesleki bilgi ve deneyimimizi artıracak faaliyetlere yönelmektir. Bu nedenle Tesisat Mühendisliği Kongresine katılmak bu dönemde yapılabilecek en doğru çalışmalardan biri olacaktır.

16 yılda düzenlediğimiz 8 TESKON'a toplam 7594 kayıtlı delege katılmıştır. Fuarı gezenler ve delege kaydı yaptırmadan oturumları izleyenlerle birlikte bu sayı yüz bine yaklaşmaktadır. Kongrelerde bu güne kadar toplam 426 bildiri sunulmuştur. Bu bildirilerin yer aldığı 10 cildi bulan kitap yayın dünyamıza kazandırılmıştır. TESKON bildirilerinin tamamı web sitemizden  ulaşılabilir durumdadır.

Kongremize bu yıl 3 bine yakın delege ve 20 bini aşkın ziyaretçi bekliyoruz. Teskon bu rakamlardan da anlaşılacağı üzere tam bir bilgi ve teknoloji platformu yaratmıştır.

ENERJİ SORUNU "ÖLÜMCÜL" HALE GELDİ !

TESKON Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Macit Toksoy ise şunları vurguladı;

"Tüm dünyada enerji sorunu artık "ölümcül" hale gelmiştir. 1999 yıllından itibaren dünya, daha az ve temiz enerjiyle üretmek ve yaşamak zorunda olduğunu fark etmiştir. Biz ise 10 yıl gecikmeyle yasal düzenlemelere başlamış bulunuyoruz. Ancak çalışmalar hızlı ilerlemiyor. Odamız oluşturduğu çalışma grubuyla, "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği" kapsamında binalara enerji karnelerinin hangi standartlara göre verilmesi gerektiği konusunda bir çalışma yapmış ve Yönetmeliğin yürütücüsü olan Bayındırlık Bakanlığına  sunmuştur. Bakanlıktan bu görüşlerimize dair şu ana kadar herhangi bir yanıt alamadık. Ayrıca yönetmelik kapsamında  çıkarılması gereken 3. mevzuatın (genelge ve tebliğler) hazırlanmasında çok geç kalındığı kanaatindeyiz. Kongremizde bu görüşleri ve atılması gereken adımlar detaylarıyla tartışmaya açacağız."

Hannorver - Messe Sodeks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demirtaş ise şunları söyledi;

"Firmalar bu yıl TESKON+SODEX Fuarına büyük ilgi göstermiştir. Tepekule'de 2500 metrekare alanda 150'den fazla firma, kurum ve kuruluş ürün ve hizmetlerini sergileyecek. Türkiye'de bu sektör hızla gelişmektedir. Yeni marka yaratmak zor ancak ülkemizi bu sektörün yatırım üssü haline getirebiliriz. Yalnızca İzmir ve bölgesinde tesisat alanında üretim ve ihracat yapan 100'e yakın firma bulunmaktadır. Tüm dünyada enerjiyi yönetenlerin büyük bölümünü makina ve tesisat mühendisleri oluşturmaktadır. Bu anlamda bu yıl seçilen ana tema önemli bir vurgu taşımaktadır.  Kongre ve fuar, tam anlamıyla bilgi ve teknoloji şöleni olarak yaşanmaktadır. Ayrıca SODEKS olarak bu seferki kongrenin duyurusunu 10 bin tirajlı RVC -IST Dergimizle yıl boyunca yaptık.  Çok olumlu bir geri dönüş alacağımıza inanıyoruz."