TESKON 2011; SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE İSTANBUL'DA BİR ARAYA GELDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Haziran 2010

X. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve teskon+sodex fuarının gelişirilerek tanıtımının yaygınlaştırılması için Sektör Temsilcileri ile İstanbul'da Toplantısı gerçekleştirdi. Taxim Hill Otelinde 11 Haziran 2010 Cumartesi saat 19.00'de düzenlenen toplantıya tesisat alanında faaliyet gösteren 10 kurumun yanı sıra Kongre Yürütme Kurulu ve Düzenleme Kurulu Üyeleri katıldı.

İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıya Düzenleme Kurulu Üyesi Turgut Bozkurt, Yürütme Kurulu Üyeleri  Ahmet Arısoy, Macit Toksoy , Güniz Gacaner, Melih Yalçın, Necmi Varlık, Kongre Sekreteri Sungu Köksalözkan, TTMD'den Cafer Ünlü, DOSİDER'den Celalettin Çelik, BACADER'den Ümit Erturhan, UHE'den Ethem Erkoç, ISKAV'dan A. Metin Duruk, ISKİD'den Nedim Zalma, ESSİAD'dan Lale Ulutepe ve Kerim Gümrükçüler  SODEX'den Murat Demirtaş, Ufuk Turgut,  SOSİAD'dan , Yüksel Turgut, KlimaTermo'dan  Mehmet Ören katıldılar.
    
Toplantıda teskon 2011 hazırlık çalışmaları ile ilgili genel bilgi verildikten sonra sektör temsilcileri kongreye desteklerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi devam edeceğini söyleyerek Teskon 2011'i gelişitirici yönde görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Kongre ana teması olarak belirlenen  "Enerji dünden daha az" konusunun yerinde bir konu olduğunun ifade edildiği toplantıda enerji verimliliği konusunda bilinçlendirici etkinlikler düzenlenmesi istenildi. Pompa ve bacaların kongre kapsamında sunumlarla ele alınmasını söyleyen temsilciler alanlarına giren konularda çalışma yapacaklarını ve kongre yürütme kuruluna ileceklerini belirttiler.

Sektör temsilcileri toplantısında; küresel ısınmanın önüne geçmek için halkın bilinçlendirilmesi ve devlet desteğinin bu alanda arttırması yönünde çalışmalarda bulunulması istenildi. Yapı denetim kanunu ve binalarda enerji performansı yasasının uygulanmasında karşılaşılan sorunların kongrede ele alınması ve tesisat tasarımının ayrı bir konu olarak işlenmesi gerektiği  söylendi.

Alınan kararların yerine ulaşması amacıyla kamu kurumlarından üst düzeyde katılımın artırılmasına dönük çalışma yapmanın gereğinin vurgulandığı toplantıda TESKON'un Sodex Fuarı ile beraber düzenlenmesi katılım açısından olumlu bir işlevi yerine getirmektedir denildi.

Toplantının sonunda teskon'a katkı ve destek veren sektör temsilcilerine ve kongreye destek olmak için teskon+ sodex fuarına katılan firmalara teşekkür edildi.