TESKON 2013; SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE İSTANBUL`DA BİR ARAYA GELDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Haziran 2012

11. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve Teskon+Sodex Fuarı'nın geliştirilerek tanıtımının yaygınlaştırılması için sektör temsilcileri ile İstanbul`da bir toplantı gerçekleştirildi. İstanbul`da 26 Haziran 2012 Salı saat 18.00`de düzenlenen toplantıya tesisat alanında faaliyet gösteren 9 kurumun temsilcilerinin yanı sıra Kongre Yürütme Kurulu ve Düzenleme Kurulu Üyeleri katıldı.

İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıya Düzenleme Kurulu Üyesi C. Ahmet Akçakaya, Yürütme Kurulu Başkanı Gülden Gökçen Akkurt, Yürütme Kurulu Üyeleri Güniz Gacaner, Melih Yalçın, Necmi Varlık, Haluk Ferizoğlu, Hasan Heperkan, Teskon 2011 Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Arısoy, Kongre Sekreteri Sungu Köksalözkan, TTMD'den Gürkan Arı, B. Hakkı Buyruk, BACADER'den Sudi Yıldırım, ISKAV'dan A. Metin Duruk, Cafer Ünlü, İZODER'den Ertuğrul Şen, MTMD'den Mustafa Bilge, Nezih Giray, SOSİYAD'dan Cem Atalkın, TÜYAK'tan Filiz Mumoğlu,  SODEX'den Murat Demirtaş ve Ufuk Turgut katıldılar.

Toplantıda Teskon 2013 hazırlık çalışmaları ile ilgili genel bilgi verilmesinin ardından, sektör temsilcileri kongreye desteklerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi devam edeceğini söyleyerek Teskon 2013'ü geliştirici yönde görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Kongre ana teması olarak belirlenen  "Yarının Binaları: Enerji, Konfor, Çevre, Ekonomi" konusunun yerinde bir konu olduğunun ifade edildiği toplantıda, yeşil bina süreçlerinin sağlıklı şekilde yürümesi, projelerin tutarlı olması konusunda bilinçlendirici etkinlikler düzenlenmesi istendi. İzolasyon konusunun kongre kapsamında ele alınmasını isteyen temsilciler, uzmanlık alanlarına giren konularda çalışma yapacaklarını ve kongre yürütme kuruluna ileteceklerini belirttiler. Yurtdışından ticari amaç gütmeyen derneklerin kongrede sunum yapmasının faydalı olacağının ifade edildiği toplantıda Türkiye'yi açık pazar olarak gören ve bu nedenle sunumlarında reklamlara yer veren yurtdışından gelen bildiri yazarlarına uyarıların arttırılması talep edildi. 10. Teskon'da kurs, sempozyum, atölye çalışması gibi platformların başarılı geçtiğini belirten katılımcılar, platformların özüne uygun kullanımlarının sağlıklı bir çalışmayı beraberinde getirdiğini dile getirerek, bu nedenle sıkıntı yaşanılan platformların gözden geçirilmesini önerdiler.

Sektör temsilcileri toplantısında; kapsam ve kullanım alanları göz önünde bulundurularak "tesisat mühendisliği" ve "iklimlendirme" adlarının tekrar ele alınarak incelenmesi gerekliliği ifade edildi. Kongre haber ve duyurularının basın kuruluşlarına daha kapsamlı servis edilmesini talep eden katılımcılar, 11 salondan oluşan Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yönlendirme konusunda daha kapsamlı bir çalışma yapılmasını istediler.

"TESKON'un Sodex Fuarı ile beraber düzenlenmesi katılım açısından olumlu bir işlevi yerine getirmektedir" denilen toplantıda sergi katılımcısı firmalara kendilerinin çağrı yapacağı kişi, kuruluş ve bayilerine dönük toplantılar yapabileceği mekanların ayrılmasının firmanın katılımcısıyla buluşması açısından faydalı olacağı vurgulandı.

Toplantının sonunda Teskon'a katkı ve destek veren sektör temsilcilerine ve kongreye destek olmak için Teskon+ Sodex fuarına katılan firmalara teşekkür edildi.