THM KOROMUZ, EKE KARDEŞLERİ KONUK ETTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Şubat 2018

Şubemiz Türk Halk Müziği Korosu, düzenlediği konserde halk müziğinin başarılı isimlerinden olan Müslüm Eke-Mustafa Eke kardeşleri konuk etti.

Şubemiz Türk Halk Müziği Korosu, 5 Şubat 2018 tarihinde “Sazın ve Sözün Sultanları: Halk Ozanları” isimli konserle sahne alırken, konserde günümüz halk müziğinin başarılı isimlerinden olan Müslüm ve Mustafa Eke kardeşleri ağırladı. Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonu’nda gerçekleşen konserde açılış konuşmasını yapan MMO İzmir Şubesi Başkanı Yüksel Yaşartekin, koronun bu konser ile Anadolu’nun kültürel birikiminin önemli parçalarından biri olan halk ozanlığı geleneğini yaşatma çabasına biraz olsun katkıda bulunmayı amaçladığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karacaoğlan’dan Mahsuni Şerif’e dek, geniş bir dönemin eserlerini kapsayan bir repertuarla sahne alacak olan koromuz konserinde, halk ozanlığı geleneğine sahip çıkan iki önemli ismi, Sayın Mustafa Eke ve Müslüm Eke’yi konuk ederek sizlerle buluşturacak. Konserimize katılımlarıyla bizleri onurlandıran Mustafa Eke ve Müslüm Eke’ye şimdiden Şubemiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum.

Bilindiği üzere Şubemiz, yıllardan bu yana mesleki faaliyetlerinin yanında sosyal ve kültürel etkinliklere verdiği önemle de bilinir oldu. Açıkhava sinemamız, ritim topluluğumuz, halk oyunları topluluğumuz ve korolarımız üyelerimizden ve İzmirlilerden büyük ilgi görmekte.

Biz de meslektaş sorunlarını toplum sorunlarından ayırmayan bir meslek örgütü olarak bu etkinlikleri topluma karşı sorumluluğumuzun bir parçası olarak görerek sürdürmekteyiz. Bu çalışmaların sizlerin ilgisine paralel olarak devam edeceğine, büyüyüp gelişeceğine inanıyor, ilginiz için sizlere teşekkür ediyoruz.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak yaklaşık 20 gün önce yeni bir döneme merhaba dedik. 14 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerimizle Şubemizin 29. Dönem Yönetim Kurulu’nu belirledik. Seçimler sonucunda, bize, Şubemizi 2 yıl boyunca kendileri ile birlikte yönetme hakkını veren üyelerimize buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şubemiz, yıllardır gerek örgütsel alanda, gerekse mesleki konularda projeleriyle ve gerçekleştirdiği çalışmalarla Odamızda değişimin itici gücü olmayı ana misyonu olarak benimsemiştir. Bu yüzden Şubemiz değişim dinamiğini tüm olumsuz koşullara rağmen sürdürmeye devam edecektir.

Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da “birlikte yönetme, birlikte üretme, birlikte karar alma” ilkesiyle hareket edeceğimizi, tüm olumsuzluklar ve zorluklar karşısında bu ilkelerimizden taviz vermeyeceğimizi belirtmek isterim. İzmir’in en etkin meslek örgütlerinden biri olan Şubemizi bugünlere taşıyan geçmiş dönem başkan ve yöneticilerimize de bu kürsüden teşekkür ediyorum.

Sözlerimi tamamlarken, bu etkinliğin sizlerle buluşması için büyük emek veren Koro Şefimiz Sayın Vildan Turan ve Orkestra Şefimiz Çağdaş Akıncı’ya, koristlerimize, saz üstatlarımıza, bu etkinliğin organizasyonuna emek veren arkadaşlarımıza, konserimizin gerçekleşmesi için destekte bulunan Proje Fabrikası Limited Şirketi’ne, ACD İnşaat Ticaret Limited Şirketi’ne, Ali Usta Oltu Kebap’a, sunumlarından dolayı Sayın Hamit Demirhan’a, bu güzel akşamda konuğumuz olan sizlere teşekkürlerimi sunuyor, keyifli bir akşam diliyorum.”

Yaşartekin’in konuşmasının ardından Şef Vildan Turan yönetimindeki konserine başlayan koro, konserin ilk bölümünde Karacaoğlan’dan Mahsuni Şerif’e dek geniş bir repertuar ile seyircilerle buluştu. 700’den fazla kişinin izlediği konserin ikinci bölümünde ise konuk sanatçılar Müslüm Eke ve Mustafa Eke sahne alarak yaklaşık 1,5 saat boyunca Anadolu’nun çeşitli yörelerinden türküler seslendirdiler.