TMMOB İKK 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMINI "KARTONDAN TEKNELER YARIŞMASI" İLE KUTLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Temmuz 2009

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından ilki geçen yıl düzenlenen kartondan tekler yarışması bu yıl ikinci kez İzmir Pasaport İskelesinde düzenlendi. Yarışmada birinciliği Orman Mühendisleri Odası'nın takımı alırken, Odamızın TAKARTON ekibi Titanik ödülünü aldı. Ekibimize Ödülünü TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı verdi.

Pasaport İskelesinde sadece karton ve bant kullanılarak hazırlanan kartondan gemilerin yapımına saat 16.00'da başlandı. 3 saat süren çalışma sonunda 11 ekip tarafından hazırlanan tekneler Körfez'de belirlenen parkurda yarışması için suya indirildi. Yarışma sonuda Orman Mühendisleri Odası birinci, Gemi Mühendisleri Odası ikinci ve Elektrik Mühendisleri Odası üçüncü oldu. İlk batan tekneye verilen Titanik ödülünü bu yıl Şubemiz adına yarışan Takarton ekibi aldı. Yarışmada ayrıca Gemi Mühendisleri Odası en iyi tasarım ve centilmenlik ödülünü alırken Ziraat Mühendisleri Odası en iyi kostüm ödülünü aldı.

Yarış öncesi konuşma yapan TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı İzmir'İn denizle buluşturulması adına düzenlenen bu etkinlikte tüm ekiplere başarı dilerken "İzmir'de halkının ve yönetimin ilgisini denize çekebilmek adına önemli bir etkinlik düzenliyoruz, İzmir'de ulaşım politikaları anlamında deniz yolunun daha fazla kullanılmasının gerekliliğini de vurgulamak istiyiyorum" dedi.