TMMOB İKK YÖNETİCİLERİ, TMMOB ÜYESİ YEREL YÖNETİCİLERLE BULUŞTU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Mayıs 2009

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen "Üye Yerel Yöneticiler Yemeği" 20 Mayıs 2009 tarihinde MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Özel Günler Salonu'nda 80 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Yemekli toplantıda TMMOB İKK‘ya bağlı Odaların İzmir yöneticileri ile TMMOB Üyesi olan Belediye Başkanlarından Bornova Belediye Başkanı Ziraat Mühendisi Kamil Okyay Sındır, Bayraklı Belediye Başkanı Makina Mühendisi Hasan Karabağ, Karabağlar Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Sıtkı Kürüm, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri bir araya geldiler.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan İKK Dönem Sekreteri Ferdan Çiftçi İzmir‘de hazırlanan projelerin oluşumunda belediyeler ve TMMOB‘a bağlı Odaların birlikte çalışmalarının önemine değinerek "İzmir‘de akıldan, bilimden ve sağlıklı kentleşmeden yana politikalar güden Odaların görüş ve önerileri alınmaksızın İzmir için üretilen projelerin hayata geçmesinde yaşanılan sıkıntıları birlikte gördük. Bu nedenle katılımcı ve ortak akıl ile proje üretilmesinde fayda var. İş işten geçtikten sonra yapılan düzenlemeler ile bu ülkenin kaynakları boş yere harcanmaktadır." dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm belediye yönetimine yeni açılım getirmek istediğini belirterek bunun için belediye çalışmalarında meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve halkla beraber proje üretmek istediğini ifade etti. Kürüm bu açılımı sağlamak için meslek odaları ile eşgüdümlü bir çalışma yapmak istediklerini ve her zaman Odaların katkılarına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Bayraklı Belediye Başkanı Üyemiz Hasan Karabağ "Belediye başkanlığını yürüttüğüm Bayraklı Belediyesi sınırları içinde bulunan ve şu an bize ev sahipliği yapan üyesi olduğum Makina Mühendisleri Odasına ait Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde bulunmaktan dolayı onur duyuyorum" dedi. Karabağ İzmir‘in çehresini değiştirmek için metro inşaatı, otoyol inşaatları, "kongreler ve fuarlar kenti" olma adına yapılan çalışmaların çok etkili olmadığına değinerek "öncelikle İzmir‘de yapılması gereken gecekondu yerleşim alanlarının düzenlenmesidir" dedi. İzmir‘e ilk giriş noktalarından biri olan havaalanından şehre gelirken yerleşim alanları olarak görülen manzaranın olumsuzluğuna değinen Karabağ öncelikle bu manzarayı değiştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Bir dönem İKK Sekreterliği‘de yapan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır konuşmasında Oda başkanı ve İKK Dönem Sekreterliği sürecinde hep bilimden, sağlıklı kentleşmeden, katılımcılıktan yana çalışmalar yürüttüğünü, belediye başkanlığı döneminde de bu şekilde çalışma yürüteceğini söyledi. Yerel seçimler öncesi TMMOB İKK tarafından düzenlenen Kent Sempozyumu Sonuç Bildirgesi doğrultusunda hazırlanan ve dağıtımı yapılan "Çağdaş, Planlı, Sağlıklı, Güvenli Bir İzmir İçin Görüş ve Öneriler" kitapçığını baş ucu yayını olarak değerlendiren Sındır kitaptaki bilgilerin çalışmalarında önemli bir yer tutacağını vurguladı.

Daha sonra söz alan Oda temsilcileri meslek alanlarından hareketle İzmir‘deki kentleşmeye ilişkin ortak akılla belediyecilik anlayışının yürütülmesi taleplerini tekrar dile getirerek her zaman belediyelerle birlikte çalışmalarda bulunmaya ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediler.