TMMOB, KESK, DİSK ÜYELERİNDEN TUTUKLU BELEDİYE ÇALIŞANLARINA DAYANIŞMA MESAJI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Temmuz 2012

Aralarında sendikacı ve meslek odası temsilcilerinin de bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışan ve yöneticilerinin yargılandığı davanın 5 Temmuz Perşembe günü görülecek duruşması öncesinde TMMOB, KESK ve DİSK tarafından dayanışma amaçlı bir basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklaması öncesinde Konak Eski Sümerbank önünde toplanan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, KESK İzmir Şubeler Platformu ve DİSK Ege Bölge Temsilciliği üyeleri, sloganlarla İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü. "Milyonlar Adalet İstiyor" pankartının taşındığı yürüyüşün ardından kurumlar adına basın açıklamasını TMMOB İzmir İKK Sekreteri Ferdan Çiftçi yaptı. Açıklamasında, özel yetkili mahkemelerin siyasi iktidara muhalif tüm kesimleri ezmenin fiili bir aracı olarak kullanıldığını belirten Ferdan Çiftçi, "Anayasada, yasalarda tanınan haklar derhal rafa kaldırılmış, hukuksuzluk ve keyfilik hukuk haline getirilmiştir" dedi. Çiftçi, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Bugün basın özgürlüğü ayaklar altında, gazeteler kapatılıyor iktidarı eleştiren gazeteciler ya işlerinde ediliyor ya da tutuklanıyor. Seçilmiş siyasetçiler, bilim insanları yerel yöneticiler örgüt suçlaması ile tutuklanıyor.

Düşüncesini açıklayan parasız eğitim isteyen, bilimsel özgürlüğü savunan öğrenciler tutuklanıyor.
Deresine suyuna havasına sahip çıkanlara şiddet uygulanıyor ve tutuklanıyor.
Siyasi davalara bakan avukatlar da müvekkillerinin kimliklerinden ötürü terörist ilan ediliyor.
Bu topraklarda yaşayan herkes tutuklama tehdidi altında. Herkesin telefonları dinleniyor. Kentler kameralarla elektronik kafese çevrildi.

Tüm baskılara rağmen emek düşmanı politikalara boyun eğmeyen sendika yöneticileri ve üyelerinden, örgütlenmek isteyen işçiye, meslek odalarında halk yararı ve meslek etiği için mücadele edenlerden, dere başında HES`lere karşı nöbet tutanlara kadar tüm toplumsal kesimler, haklarında açılan onlarca davayla, verilen cezalarla karşı karşıya.

Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde yine bir şafak operasyonuyla KESK yönetici ve üyelerinin gözaltı ve tutuklanmalarıdır. KESK`i tutsak almaya, KESK`in direngenliğini ve mücadele gücünü kırmaya dönük eylemler boşa çıkacaktır. Bu böyle bilinmelidir."

2011 yılı Mayıs ayından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik yürütülen operasyonda, içlerinde DİSK, KESK ve TMMOB üyelerinin de bulunduğu 130 kişi hakkında "çete" suçlamasıyla dava açıldığını dile getiren Çiftçi, "Suçlamanın gayrı-ciddi niteliğini anlamak için hukukçu olmaya gerek yok: İzmir`in seçilmiş belediye başkanı, 'çete reisi` olduğu iddiasıyla ve 397 yıl hapis cezası talebiyle yargılanıyor. 'Çetenin başı` dışarıda ama 'çetesi` hapiste! Böylelikle yalnızca hapis yatanlara zulmedilmiyor; bütün İzmir halkı ile adeta alay ediliyor. Bu 'dava` ile Türkiye`nin hukuk sistemi bir kez daha hırpalanıyor; kamu vicdanının temsilcisi olarak yargıya ve hukuka duyulması gereken toplumsal güven hunharca örseleniyor; yaralanıyor" şeklinde konuştu. Ferdan Çiftçi, hapsedilen ve yargılananların 'dört milyon İzmirlinin iradesini temsil ettiklerini" söylerken, "İzmir`i seçimle kazanmayı bir türlü başaramayanlar, 'hukuk` operasyonlarıyla İzmir`i kuşatarak teslim alabileceklerini düşünenler asla hayal görmemelidir. 5 Temmuz`da görülecek duruşmada bizler de İzmir Adliyesi`nde üyelerimizin, dürüst ve onurlu belediye yönetici ve çalışanlarının yanında olacağız" diye konuştu.