TTGV "HAREKETLİ DERSLİKLİ TRAFİK EĞİTİMİ" GAZİEMİR YAHYA KEMAL BEYATLI İLKÖĞRETİM OKULUNDA BAŞLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Kasım 2009

Odamızın da çalışmalarına destek verdiği Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütmekte olduğu "Hareketli Derslikli Trafik Eğitimi"ni Gaziemir Belediyesi'nin katkılarıyla 2009-2010 öğretim ve eğitim yılında 2500 öğrencisi bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulunda gerçekleştirmek için çalışmalara başlanıldı.

19 Kasım 2009 tarihinde düzenlenen açılış törenine Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kapucu Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Başkanı Ekrem Bulgun, Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Büyüker ve Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Müdürü Emirhan Polat'ın yanı sıra Şubemiz adına Şube Başkanımız Mehmet Özsakarya ve Şube Sekreteri Melih Yalçın katıldı.

Törende Ekrem Bulgun 1999-2000 ders yılından itibaren "Hareketli Derslikli Trafik Eğitimi" projesini hayata geçirdiklerini hatırlatarak "Farklı bir mekanda, farklı eğitim tarzıyla çocuklarımıza otobüsün içinde eğitim veriyoruz. Bu eğitimle çocukların akıllarında kalacak önemli kuralları öğretmeyi amaçlıyoruz. Vakfımızın en önemli hizmeti; gelecek nesillerin hayatını trafik kazalarından korumaya yönelik eğitim çalışmalarıdır. 1999-2000 eğitim yılından bu güne kadar il sınırları içinde 194 okulda 3476 sınıfta 108 bin 929 öğrenciye eğitim verilmiştir. Bu eğitimler sonucunda çocuklardaki değişimleri gözlemliyoruz ve trafik konusundaki hassasiyetlerinin arttığını fark ediyoruz" dedi.

Gaziemir Kaymakamı Şerafettin TUĞ, ülkemizde trafik kazalarında her yıl yüzlerce insanın öldüğünü hatırlatarak "Ülkemizin yetiştirdiği Adnan Kahveci, Recep Yazıcıoğlu gibi benimde birlikte çalışma imkanı yakaladığım önemli isimleri trafik kazalarında en verimli çağlarında kaybettiğimizi, sizlerle bu anlamlı günde paylaşmak istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Şerafettin Tuğ ve Savaş Kapucu, yaptıkları çalışmalardan dolayı TTGV adına Ekrem Bulgun'a plaket takdim etti.

Açılış töreni sonrasında öğrencilerden bir grup eğitim verilecek otobüse binerek trafik konusunda görsel ve sözlü olarak ilk eğitimlerini aldılar.