VI. ULUSAL HİDROLİK PNÖMATİK KONGRESİ YÜRÜTME KURULU İLK TOPLANTISI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Haziran 2010

Makina Mühendisleri Odası adına İzmir ve İstanbul Şubelerinin yürütücülüğünde 5-8 Ekim 2011 tarihlerinde MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenecek olan VI. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi Yürütme Kurulu ilk toplantısı yapıldı.

VI. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi Yürütme Kurulu ilk toplantısı 12 Haziran 2010 tarihinde MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleşti . Toplantıya Yürütme Kurulu Üyeleri Tuna Balkan, Dilara Mumkaya, Necip Çayan, Suat Demirer, Abdullah Parlar, Salih Emanet, Metin Perinçek, Şemsettin Işıl, Cem Sarman, Durmuş Kara, Ertan Soydan ve Düzenleme Kurulu Üyesi Lütfü Mumkaya ve Kongre Sekreteri Turgay Şirvan katıldılar.

VI. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi Yürütme Kurulu Başkanlığı'na ilk iki kongrenin başkanlığını yürüten Ertan Soydan seçilirken Ankara'dan Prof. Dr. Tuna Balkan ve İstanbul'dan Şemsettin Işıl başkan vekili olarak belirlendi.

Toplantıda Danışmanlar Kurulu Üyelerinin ve Destekleyen Kuruluşların belirlenmesi için çalışmaların sürdürülmesi; Kongre Danışmanlar Kurulu üyelerinin katılımıyla İzmir, İstanbul ve Ankara'da Eylül 2010 ayında eş zamanlı bölgesel toplantılar gerçekleştirilmesi, toplantı öncesi ve sonrası sektör firmalarının temsilcileri ile toplantılar düzenlenmesine karar verildi.

Geçen yıllarda düzenlenen Hidrolik Pnömatik Kongreleri öncesinde Kongrenin duyurusunun yaygınlaştırılması ve kongrede oluşan bilgi birikiminin diğer illerle paylaşımı amacıyla düzenlenen bir günlük bölgesel toplantıların bu yılda Adana, Konya, Kayseri ve Bursa'da Kongre Yürütme Kurulu üyelerinin görev alarak düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Bildiri konu başlıkları olarak Hidrolik ana başlığı altında Endüstriyel Hidrolik, Mobil Hidrolik, Marin Hidrolik, Hidrolik Devre Elemanları ve Uygulama Teknikleri, Oransal ve Servo Sistemler, Hidrolik Akışkanlar, Sızdırmazlık, Filtreleme, Sistem – Makina Güvenliği, Enerji Verimliliği, Sektörel Uygulamalar, Hidrostatik Tahrik ve Kapalı Devre Teknolojisi, Yük Duyarlı Kontrol Sistemleri, İş ve Tarım Makinaları Hidroliği konuları Pnömatik ana başlığı altında Pnömatik Devre Elemanları ve Uygulama Teknikleri, Basınçlı Hava Hazırlanması ve Elemanları
Sistem – Makina Güvenliği, Enerji Verimliliği, Pnömatik Kontrol, Sektörel Uygulamalar ve Otomasyon ve Kontrol Tekniği ana başlığı altında ise Oransal ve Servo Kontrol, Hidrolik ve Pnömatik Sistemlerin Simülasyonu, Kontrol, Algılama ve Ölçüm Elemanları ve Hidrolik ve Pnömatikte Mekatronik Uygulamalar konuları belirlendi. Bildirilerin belirlenmesi ve hazırlık süreçlerinin takibinin yapılması için Kongre Yürütme Kurulunun ayrıca görevler alması planlandı.

"Üniversitede Akademisyen tarafından gerçekleştirilen Hidrolik Pnömatik eğitimlerinin sektörün gözü ile değerlendirilmesi" ve "Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Hidrolik Pnömatik alanında hazırlanacak meslek standartları" konuları kongredeki platformlarda değerlendirilmek üzere belirlenen konulara dahil edildi.

VI. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisinin daha etkin duyurusunun yapılması amacıyla broşür, afiş, film gibi araçların kullanılmasına karar verildi.