YANGIN SEMİNERİ, YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Ekim 2018

Şubemiz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikteliğinde 27-28 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenen Yangın Semineri yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde iki gün boyunca devam eden seminere 1000’e yakın kişi ve 13 firma katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Şubemiz Başkanı Yüksel Yaşartekin, yangınların, insanların karşı karşıya kaldığı felaketlerin en büyüklerinden olduğunu ifade ederek, “Yangınlar, üzerinde durulması gereken ve ciddi can ve mal kayıplarına sebep olan başlıca olaylardandır” dedi. Yaşartekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2002 yılında yayımlanan Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik başta olmak üzere, bu alandaki birçok yasal düzenleme oluşturulmuş olsa da, bu düzenlemelerde çeşitli güncelleme ve geliştirmelerin de acil gereklilik olduğu açıktır. 2007 yılında yönetmeliğe revizyon yapılıp birçok madde eklenmişse de, yönetmelik bu alandaki çalışmaları tamamı ile düzenlememiştir. Yönetmelik ve ulusal olarak kullanılan standartlar geniş önlemler içermektedir, ancak bunların uygulama denetimleri yeterli düzeyde gerçekleştirilmediğinden hâlâ yaşam ve çalışma alanlarımızda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu anlamda ilgili bakanlıklar eliyle gerekli denetimlerin daha kapsamlı bir şekilde yapılması ve belediyelerin söz konusu alanda daha geniş yetkilerle donatılması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluğu olan kamu kurumlarını daha büyük felaketler yaşanmadan bu denetim mekanizmasının işlemesini sağlamaya davet ediyoruz.”

Yaşartekin’in ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ise ticari kaygılarla yapılarda sonradan yapılan eklemelerin, insan hayatı için geri dönülmez sonuçlar doğurabildiğini vurgulayarak, “Denetleme yapmak da büyük önem taşıyor. Biz doğru olanı yapma konusunda kararlılıkla ilerliyoruz” diye konuştu.  

Yangınlara karşı özellikle üretim tesislerinde ve çok katlı yapılarda alınacak tedbirlerin ve özellikle bu alandaki yönetmeliklerde yapılması gereken düzenlemelerin konuşulduğu seminerde, “Yangın Tesisatlarında Yapılan ve Yapılması Zorunlu Olan Periyodik Kontroller”, “Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar”, “Proje ve İtfaiye Uygunluk Belgesi Denetim Süreçleri”, “Yapılarda Yangına Müdahale Personelleri İle Çalışanların Yangın Eğitimleri ve Yasal Mevzuat” gibi konularda sunumlar gerçekleşirken, seminer katılımcıları da konunun uzmanlarına merak ettikleri soruları yöneltme fırsatı yakaladılar. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları, yangın acil müdahale ekipleri, endüstriyel tesislerde yangın tesisatı bakımlarını ve kontrollerini yapan uzman kişiler, proje müellifleri, yangın taahhüt işlerini yapan makine mühendisleri, yangın tesisatı ekipmanlarını sağlayan firmaların temsilcileri, yangın senaryosunu hazırlamaya ve uygulamaya yetkili idari bina ve fabrika amirlerinin katıldığı etkinlik sonunda, MMO İzmir Şubesi ve İzmir İtfaiyesi Daire Başkanlığı yetkilileri, seminerin son derece verimli geçtiğini ifade ederek, bu tür çalışmaların önümüzdeki dönemlerde de tekrarlanacağını belirttiler.