YANGIN SEMİNERİ’NE İLİŞKİN BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Ağustos 2019

19-20 Eylül 2019 tarihlerinde ikinci kez gerçekleştirilecek olan Yangın Semineri’ne ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi Şubemizin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir İtfaiyesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası İzmir Şubeleri ve Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi birlikteliğinde düzenlenecek olan Yangın Semineri hazırlıkları sürerken, seminere ilişkin kamuyounu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi.  Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına İzmir İtfaiyesi ve ilgili Odalardan temsilciler katıldı. Toplantıda konuşan Şubemiz Başkanı Yüksel Yaşartekin, itfaiye ve mühendislik alanlarının önemli konularından biri olan yangınlar için her ne kadar önlem alınsa da, her türlü ihmale açık bir konu olarak karşımızda durduğunu ifade ederek, “Bir yandan teknolojik gelişmelere kayıtsız kalmayan karmaşık, yüksek ve endüstriyel yapılar inşa edilirken bir yandan da bu yapılarda yangını önleme ve söndürmeye yönelik ciddi çalışmalar sürdürülmektedir. Hayatımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz yapılarda yangınları önlemek amaçlı çözümler üretmek, maddi bir yük olarak görülmemesi gereken, çok ciddi bir tecrübe ve bilgi gerektiren çalışmalardır” diye konuştu.

Son yıllarda özellikle büyük kentlerde ve endüstriyel tesislerde başlayan ve önü alınamayan yangınların her geçen gün can ve mal kayıplarına neden olduğunu belirten Yaşartekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son yıllarda sayıları artan yangınlar, özellikle de büyük üretim alanlarında meydana gelen yangınlar bu konuda ülke olarak ne kadar hazırlıksız olduğumuzu bir daha gözler önüne sermiştir. Ne yazıktır ki bu yangınlara her geçen gün yenileri eklenmektedir.

Yangın konusunda yapılması gerekenler temel olarak önleme, denetleme ve söndürme olarak üç ana başlık altında toplanabilir. Bu üç ana başlık, kendi içinde birçok alt başlığı barındırmaktadır ve yangın üzerine ciddi açılımlar sağlanabilecektir.

Bu sorumluluk bilinci ile ilkini 2018 yılının Eylül ayında düzenlediğimiz  ve yoğun ilgi gören Yangın Semineri’nin daha geniş kapsamlı ve daha çok paydaşın katılımıyla düzenlenmesi doğrultusunda çalışmalarımızda son aşamaya gelmiş durumdayız. 2018 yılında yapılan değerlendirmeler sonucunda bu seminerlerin geleneksel hale getirilmesi ve yangın ile ilgili bütün meslek gruplarının buluşturulması kararı alınmış ve bu seneki program oluşturulmuştur. Seminer programına, seminer için oluşturulan web sayfasından ulaşılabilecektir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir İtfaiyesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası İzmir Şubelerinin yanı sıra Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi olarak çalışmalarını sürdürdüğümüz ve İtfaiyecilik Haftası’ndan hemen önce 19-20 Eylül 2019 tarihlerinde MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz Yangın Semineri’nde, konunun tüm paydaşları bir araya gelecekler.

Seminerde, 8 oturumda 22 sunum paylaşılacaktır. Ayrıca sektörün önde gelen firmaları da iki gün boyunca sergi salonunda kendi yaptıkları çalışmaları sergileme fırsatı bulurken, katılımcıların da bu alanda uzman isimlerden stantlarda bilgi almaları sağlanmış olacaktır.

Yangın Semineri ve Sergisi’ne; konusunda uzman kişiler, proje müellifleri, yangın söndürme ve önleme birimleri, itfaiye çalışanları, acil durum müdahale ekipleri, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, yangın tesisatı tasarım ve taahhüt işinde çalışanlar davetlidir. Seminer katılımı ücretsiz olup başvuru şartı bulunmaktadır. Katılım için başvurular www.yanginsemineri.org adresinde yer alan internet sitemizden alınmaya başlanmıştır.

Semineri düzenleyen kurumlar olarak, konunun tüm taraflarını 19-20 Eylül 2019 tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde bir araya gelerek bu hayati konuya ilişkin neler yapılabileceğini konuşmaya, fikir, görüş ve önerileri paylaşarak olabilecek felaketlerin önüne geçmeye katkı sunmaya davet ediyoruz.”