YÜRÜYEN MERDİVEN/BANT STANDARDINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER ÇALIŞTAYI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Ocak 2019

“Yürüyen Merdiven/Bant Standardındaki Değişiklikler” başlıklı çalıştay, 18 Ocak 2019 tarihinde Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TS EN 115-1:2017 Yürüyen Merdiven ve Yürüyen Bantlar İçin Güvenlik-Bölüm 1: Yapım ve Montaj standardının, 31 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek olması nedeniyle düzenlenen çalıştaya  Odamızın yanı sıra T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü (TSE), TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Unite Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayi ve Ticaret A.Ş., Löher Asansör San. ve Tic. A.Ş., Buga Otis Asansör Sanayi ve ve Ticaret A.Ş., Schindler Türkeli Asansör Sanayi A.Ş, Kone Asansör Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ake Asansör Malzemeleri Paz. Ltd. Şti., Thyssenkrupp Asansör Sanayi ve Ticaret A.Ş., Hyundai Elevator Türkiye’den temsilcilerden oluşan 38 kişi katıldı. Çalıştayda, sismik koşullara maruz yürüyen merdivenler ve yürüyen yolların tasarımı gibi standarttaki önemli değişikliklerin yanı sıra, yürüyen merdiven/bant periyodik kontrolleri ve 2006/42/AT Makina Emniyeti Yönetmeliği kapsamında 31 Ocak 2019 sonrası yürüyen merdiven/bantların piyasaya arz koşulları tartışılırken, ilgili bakanlıklara iletilmek üzere öneriler oluşturuldu.