2016 YILI SMM BÜRO TESCİL BELGELERİ VE MÜHENDİS YETKİ BELGELERİ YENİLEME İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Aralık 2015

Serbest Müşavirlik Mühendislik Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği gereğince SMM Büro Tescil Belgeleri ve Mühendis Yetki Belgeleri yenileme işlemleri devam ediyor.

Belgeler için lütfen tıklayınız:

2016 HİZMET SÖZLEŞMESİ

SMM BAŞVURU FORMU  (AŞAĞIDAKİ PDF LİNKİNİ TIKLAYINIZ)

2016 SMM ve Oda Hizmetleri Asgari Ücretleri

2016 yılı içerisinde SMM`lerce verilen hizmetlerin (Proje Mesleki Denetimler, LPG`li araçlara yönelik Sızdırmazlık ve Montaj Tespit Raporu vb.) yürütülebilmesi ve oda mesleki denetiminin yapılabilmesi için belge yenileme işleminin yapılmış ve Oda Bilgi Yönetim Sistemine işlenmiş olması gerekmektedir.

Yılsonunda belge yığılmalarının ve aksamaların yaşanmaması için, yenileme işlemlerine yönelik başvuruların ekli formatta tanımlı belgeleri içerecek şekilde ve eksiksiz olarak 30 Kasım - 30 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılmasını önemle rica ederiz.

2016 yılı Büro Tescil, Üye Kayıt, Belgelendirme ve Yayın ücretleri ektedir.

2016 YILI BÜRO TESCİL BELGESİ İÇİN İSTENEN KOŞULLAR:

  1. Oda tarafından verilen Büro Tescil Belgesi Başvuru Formunun doğru ve eksiksiz olarak doldurulması, imzalanması ve kaşelenmesi,

2. Geçmiş yıla ait Büro Tescil Belgesinin aslı,

3. SMM`in uzmanlık alanlarını belirleyen Mühendis Yetki Belgelerinin 2016 yılı vize/yenilemelerinin yapılabilmesi için asıllarının getirilmesi (SMM`li üyelerimizden Gözetim Kriterleri kapsamında puan koşulu aranmayacaktır),

4. 2014 onaylı Vergi Levhası fotokopisi

5. SMM;

a. Kendi hesabına veya ortak çalışıyorsa başvuru tarihi itibariyle BAĞ-KUR Prim Makbuzu veya bağlı bulunduğu SGK`dan alınmış kurum onaylı borç dökümü ya da e-devlet ekranından yazdırılmış 3B dökümleri,

b. Ücretli çalışıyor ise; 2015 yılına ait aylık SGK Hizmet Dökümü (asgari 3000,00 TL/Ay/Brüt) ve 1 yıllık hizmet sözleşmesi ( 2016 yılı asgari ücreti 3.000 TL olacak şekilde ) (örneği yazımız ekindedir),

6. Firmanın adres/ünvan bilgilerinde değişiklik varsa; vergi levhasının onaylı fotokopisi, yeni adrese/ünvana göre kira kontratı veya tapu fotokopisi, imza sirküleri, sermaye şirketi ise Ticaret Sicil Gazetesi`nde yayınlanmış adres değişikliği/unvan değişikliği ilanı ve tüm resmi evrakların aynı adresli/ünvanlı olması,

7. SMM Büro Tescil Belgesi yenileme ücretleri(aşağıda belirtilen kapsamda alınacaktır),

 

Büro Tescil Belgesi Yenileme Ücretleri

SMM Üye Sahip / Ortak

(SMM belgesinde sigortalı üye bulunmuyorsa- şahıs firması)

İlk Başvuru Ücreti

40.00 TL/Ay = 480.00 TL/Yıl

2016 Yılı SMM Belge Yenileme

Ücreti

480.00 TL

SMM Üye Sahip / Ortak /

Üye Ücretli Çalışıyor ise (sermaye şirketleri)

İlk Başvuru Ücreti

55.00 TL/Ay = 660.00 TL/Yıl

2016 Yılı SMM Belge Yenileme Ücreti

660.00 TL

2016 Yılı Mühendis Yetki/Uzmanlık Belge Yenileme-Vizeleme Ücreti

35.00 TL

2016 yılı Üye Ödentisi

12.50 TL/ay= 150.00 TL/Y