DÜNDEN YARINA DEPREM GERÇEĞİ" PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Ağustos 2018

Deprem gerçeğinin tartışıldığı PANEL 16 Ağustos 2018 akşamı saat 20:30 da depremi en şiddetli yaşayan bölgelerden biri olan Değirmendere beldemizde gerçekleştirildi.

Yöneticiliğini, Şube Başkanımız ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat KÜREKÇİ'nin yaptığı Panelde; 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşundan sonra,  Depremzede, Emine CEBECİ ve Ufuk KOCAK, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret SUNA, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlileri Jeoloji Mühendisi Dr. Özkan ÇORUK ve Jeofizik Mühendisi Metin AŞÇI panelist olarak söz aldı. Panelde, mevcut yapı stoğu, yatı denetim sisteminin doğru çalışması için gerekli yasal düzenlemeler, kentsel dönüşüm uygulamalarındaki aksaklıklar, imar affı ile ilgili hatalar hakkında görüşler paylaşıldı. Zemin yapısının imar ile ilgisi, bölgemizin jeolojik yapısı ve ülkemizde yaşanan deprem periyotları ile meydana gelmiş ve gelecek depremler hakkında değerlendirmeler yapıldı. Konukların da söz aldığı panelde imar planlarının oluşturulması, kentlerin doğru planlanması ve depreme dayanıklı bina imalatı hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Güncel Kanun ve Yönetmeliklerin bilimin ışığında yenilenerek kuralların koyulması, koyulan kurallara uyuması koşulu ile can kaybının oluşmayacağı görüşü önem kazandı. Panel sonunda panelistlere katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi taktim edildi.