KORONAVİRÜS SALGINI SÜRECİNDE MESLEKTAŞLARIMIZI HALKIMIZLA DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ…

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Nisan 2020

Koronavirüs salgını tüm dünyada ve ülkemizde hızla yayılmaya ve can kayıplarına neden olmaya devam ediyor. Salgına karşı mücadelede birtakım sağlık malzemelerinin eksikliği her geçen gün daha da can alıcı bir hâl alıyor.

Koronavirüs salgını tüm dünyada ve ülkemizde hızla yayılmaya ve can kayıplarına neden olmaya devam ediyor. Salgına karşı mücadelede birtakım sağlık malzemelerinin eksikliği her geçen gün daha da can alıcı bir hâl alıyor. Bu salgına karşı en ön cephede savaşan sağlık emekçileri eldiven, maske, siperlik, tek kullanımlık tulum, uzun galoş gibi koruyucu malzemelerin eksikliğini yaşıyor ve büyük bir sağlık riskiyle karşı karşıya kalıyorlar. Bu konuda alınan önlemler ise meslek liselerindeki öğrencileri güvencesiz ve riskli ortamlarda maske üretmek zorunda bırakmaktan öteye gitmiyor. Öte yandan can kayıplarının büyük çoğunluğunun ağır solunum yetmezliğinden kaynaklanıyor olması, solunum cihazı üretiminin bir ölüm kalım meselesi haline geldiğini gösteriyor.

Ülkemizin sahip olduğu üretim ve teknoloji kapasitesi göz önüne alındığında acil ihtiyaç duyulan bu ürünlerin üretimi için her türlü olanak mevcuttur. Toplumcu mühendisler olarak bu üretim kapasitesinin acilen halk sağlığı yararına kullanılmasını talep ediyoruz. Fabrikaların acil ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeleri üretmek üzere dönüştürülmesini ve bu ürünlerin başta sağlık emekçileri olmak üzere, halka bedelsiz olarak ulaştırılmasını talep ediyor, halkın sağlığı söz konusu olduğunda daha fazla kaybedecek vaktimizin olmadığını vurguluyoruz.

Toplum/Kamu yararı için çalışmayı ilke edinmiş mühendisler olarak, Koronavirüs’e karşı mücadele etmeyi bir görev olarak görüyoruz. Bu bağlamda maske, tek kullanımlık tulum, maske, eldiven, siperlik, uzaktan ateş ölçer, pulse oksimeter ve solunum cihazı gibi tıbbi ürünlerin üretiminde Ar-Ge çalışmalarından, sahada üretimi planlamaya kadar üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız.

Ayrıca PANDEMİ sürecinde, sağlık hizmeti sunulan/sunulacak yerlerde, meslek disiplinimizi ilgilendiren iklimlendirme ve atık su sistemleri ile diğer teknik gerekliliklere dair Makina Mühendisleri göreve hazırdır.

Toplum/Kamu yararı için çalışmayı kendine görev bilen bütün meslektaşlarımızı, bu çağrımızı büyütmeye ve salgını birlikte yenmek için mücadele etmeye, DAYANIŞMAYA çağırıyoruz.

 

Destek ve önerileriniz için:

e-mail  :kocaeli [at] mmo.org.tr

Tel      :0.262.324 69 33

İletişim kurunuz.

 

TMMOB Makine Mühendisleri Odası

Kocaeli Şube Yönetim Kurulu