KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ YEREL YÖNETİMLER SEMİNERİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Kasım 2018

TMMOB’a bağlı odaların Gebze İlçe Temsilcilikleri ve Gebze Ticaret Odası tarafından ortak düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Yerel Yönetimler” konulu seminer 14 Kasım 2018 tarihinde Gebze Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi

 

Gerçekleştirilen seminere Gebze kaymakamı Sn. Mustafa GÜLER, Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü Dekanı Sn. Ebru TÜMER KABADAYI, Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mahnaz GÜMRÜKÇÜOĞLU YİĞİT ve çok sayıda mimar ,mühendis ve Gebze halkının katılımıyla gerçekleştirildi. Seminer İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Sn. Ahmet KADI’nın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Sn. Mikdat KADIOĞLU iklim değişikliği üzerine yaptığı sunumda 'günübirlik politikalarla değil, uzun vadeli ve bilimsel bir yaklaşımla hemen harekete geçilmesi' gerektiğinin vurguladı. Şehir kurulacak, fabrika yapılacak, su ve tarım arazisi olarak kullanılacak alanların iklime göre belirlenmesi ve buraların çakıl taşına kadar korunması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kadıoğlu, "Bunlar yapılmadığı takdirde bizi daha fazla gıda ithalatı, daha pahalı gıda ürünleri, daha fazla köyden kente göç ve işsizlik artışı bekliyor. Türkiye'de ve dünyada iklim değişikliği konusu çok önem arz ediyor.” dedi. Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu yaptığı sunumda yerel yönetimlerin ve belediyelerin kenti yönetirken iklim değişikliğine yönelik bilimsel çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.