ŞUBEMİZ KÜLTÜR ETKİNLİĞİ OLAN "GALATA" GEZİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Mayıs 2015

Şubemiz Sosyal Etkinlikler çerçevesinde planladığımız "Galata Gezi"sini Film Eleştirmeni, Fotograf Sanatçısı, İTÜ Öğretim Görevlisi Sn.Yalçın SAVURAN rehberliğinde, 36 üyemizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Günübirlik Yurtiçi Kültür gezileri kapsamında 30 Mayıs 2015 tarihinde Galata Gezisi gerçekleştirildi.

 

Celal Esat‘ın bir kitabının rehberliğinde gezimize başlandı. Kitabın adı "Galata ve Kal‘ası. Kitap yüzyılın başlarındaki Galata semtinden bahsetmekte ve kitabın en sonunda bir Galata haritası bulunmakta, eski Türkçe harflerden oluşan bir harita. Elimizde hem bu harita hem de Nomidis haritası mevcut ve biz gezimizi bu haritalar üzerinden belli ark‘ları takip ederek, belli hanları ziyaret ederek ve o hanlarının bir kısmının tarihçelerinin izini sürerek gerçekleştirildi.

 

Toplanmamız Galata Kulesi önünde oldu, önce Galata Kulesi‘ne çıkıldı ve 360 derece bakışla çevre tanımı yapıldı. Daha sonra iç hayali bir iç surun duvarlarını takip ederek haliç kıyısına doğru, hanlara girip çıkarak  yol alındı.  Serpuş Han, Ticaret Han, Arap Cami, Yelkenci Han, Kurşunlu Han uğrak yerlerimizden oldu. Öğle yemeğimizi Karaköy‘de ki balık-ekmek ve sonrası boğaza karşı kahve keyfi.

Öğle sonrası haliçe zincirin gerildiği Yeraltı Cami mevkiine doğru uzanıp, aynı zamanda o mevkide bulunan ve Rusların Kudüs‘e hacı olmaya giderken konakladıkları bir rus kilisesi ziyaret edildi. Türk ortodoks kilisesi yine o mevkide yer alan bir diğer uğrak noktamız oldu..

sonrasında, bir sonraki Kültür gezimizin Beyoğlu Taksim ve çevresi olarak planlayarak gezimiz sonlandırıldı...