YAPILAMAYAN ÇED TOPLANTISINA "YAPILDI" KAYDI..!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Kocaeli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Nisan 2018

Kocaeli Üniversitesi tıp fakültesine 1,5 km yakınındaki Umuttepe Ormanları’na yapılmak istenen Çöp Fabrikası ile ilgili gerçekleştirilen halkın katılımı ÇED Toplantısı , başından sonuna olaylı geçti. ÇED toplantısı, salondaki vatandaşların, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Siyasi Parti Temsilcilerinin, Meslek Odaları olarak tepkilerimize rağmen “Yapıldı” şeklinde kayda geçirildi.

 

Kocaeli ili İzmit ve Derince ilçeleri sınırları içerisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi Projesi Halkın Katılımı Bilgilendirme Toplantısı’nın 03.04.2018 tarihinde saat 10.00’da Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’nde yapılacağı duyrulmuştur. Toplantı saatinden  önce salon Belediye personelleri tarafından doldurulmuş ve halkın salona girişi engellenmiştir. Yapılan itirazlar sonrasında halkın salona girişine izin verilmiş, güvenlik güçlerinin konuşmacılar ve katılımcılar arasında barikat oluşturulması ile toplantı koşulları ortadan kalkmıştır. 

Katılımcılar, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü yakınlarında yapılması planlanan tesisin Üniversite Hastahanesini bölgesinde olumsuz hava koşulları oluşturacağı, İlimiz için hakim rüzgarların bu oluşsuz hava koşullarını kente taşıyacağını ifade ettiler. Ayrıca; iddia edildiğinin tersine orman arazisi olan bölgede bir ekosistemin yok olacağı, İl su havzalarının tesisten olumsuz etkileneceği ve halen yüksek olan kanser vakalarının daha da artacağı endişesi belirtildi. 

Tüm bu değerlendirmeler çerçevesinde, ÇED toplantısının protesto edilmesine, anlatılanların anlaşılamamasına ve hatalı bilgilerin ifade edilmesine rağmen, sunumu yapan Kocaeli Belediyesi Çevre Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı geçekleştirilmiş sayılmış, halk tarafından toplantının yapılamadığı ifade edilmiş ve toplantının yapılmadığına dair bir tutanak oluşturulmuştur.